van der Horst

Rolex 24: veel neutralisaties in Daytona, Cadillac vooraan

Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi - V.R
Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi - V.R
Chip Ganassi Racing heeft zijn terugkeer in de prototypeklasse van de Noord-Amerikaanse uithoudingsraces niet gemist. Na iets meer dan twee uur racen - al was dat grotendeels onder gele vlag - leidt de Cadillac DPi van Renger van der Zande, ex-F1-rijder Kevin Magnussen en Scott Dixon. In GTD strijden de Belgen vooraan mee.
  • St. Paul
Drie constructeurs maken dit weekend kans op de algemene overwinning in de 24 Uur van Daytona: Cadillac, Acura en Mazda. Voor die laatste begon de race met een valse noot, toen Oliver Jarvis er maar niet in slaagde om de eerste versnelling te selecteren. Een drive through vanwege een te hoge snelheid sloeg de Japanse proto een tweede keer terug. Mazda ligt dan ook pas zevende, achter de twee Acura. Cadillac heeft stevig de leiding in handen met de vier wagens in de spits van het peloton.

Chip Ganassi Racing viert zijn terugkeer in de topklasse door mee te strijden om de koppositie. Een voorsprong uitbouwen is, door de vele neutralisaties, voorlopig echter compleet nutteloos. De Cadillac van Action Express Racing en JDC-Miller liggen dan ook op vinkenslag.
Belgische Porsche-rijders in hoogvorm
In GTLM hoeft Porsche al niet meer op de zege te hopen. Het enige exemplaar van de 911 RSR werd al in de openingsronden aangetikt en verloor meer dan tien ronden om de blikschade te herstellen. Het viertal MacNeil-Bruni-Estre-Lietz moet dus al op een mirakel hopen om nog een kans te maken op de zege. Aan de leiding ligt Corvette-rijder Tommy Milner, volop in gevecht met Ferrari en BMW voor de overwinning, al kwam James Calado in zijn 488 GTE even in aanraking met een tragere prototype.

De constructeur uit Weissach heeft onder meer dankzij onze landgenoten Jan Heylen (Wright Motorsports) en Laurens Vanthoor (Pfaff Motorsports) stevige troefkaarten in GTD in handen. Beide Belgen jagen op dit moment op de leidende Lexus van Vasser Sullivan Racing.
Pech voor Mühlner Motorsports
Achter de hoofdrolspelers zijn de Italianen Belicchi, Fuoco, Lacorte en Sernagiotto aan het feest in de LMP2-klasse met hun Dallara van Cetilar Racing. LMP3 wordt aangevoerd door Sean Creech Motorsport en zijn Ligier JS P320. Mühlner Motorsports, een van de favorieten in de categorie, verloor al snel veel tijd en achtervolgt vanop de vijfde positie.

Foto: Chip Ganassi RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 30 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons