van der Horst

Rome: Zit DS Techeetah terug op dezelfde lijn?

Start 2021 Ad Diriyah ePrix 2
Start 2021 Ad Diriyah ePrix 2
Het lijkt wel al een eeuwigheid geleden, maar na anderhalve maand rust trekt de Formule E zich terug op gang. De twee avondraces in Ad Diriyah hebben hun effect niet gemist, al werd de tweede dag een zware dobber voor sommige rijders. Zo kregen we het debacle tussen beide DS Techeetah-rijders, maar ook de zware crashes van zowel Alex Lynn als Edoardo Mortara. Dit weekend gaan we veranderingen zien met teams die hun nieuwe wagens tonen, behalve Nissan.
  • Heinz Performance
Jean-Éric Vergne & Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne & Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Bij DS Techeetah brak het angstzweet uit in Ad Diriyah tijdens de tweede race op het moment dat António Félix da Costa inreed op Jean-Éric Vergne. Het incident viel niet in goede aarde bij de top van het team. Vooral de kwade woorden richting het adres van de huidige kampioen spraken boekdelen. Dat Vergne ook nog eens slachtoffer werd van het post-race penalty-circus maakte dat Saoedi-Arabië het team een zure nasmaak opleverde. Nu we anderhalve maand verder zijn, is de vraag of beide heren opnieuw door één deur kunnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd in Italië.

Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
De tweede racedag werd ook getekend door de twee zware crashes. Alex Lynn werd in zijn Mahindra uit de race gekatapulteerd, maar kwam er gelukkig zonder kleerscheuren van af. Dilbagh Gill verklaarde ook in een podcast dat Lynn blij was dat hij beschermd werd door de Halo en dat de Brit dit weekend in Rome aan de slag zal gaan met een compleet nieuw chassis, al zal het zonder de nodige testkilometers zijn aangezien dat verboden is.

Voor Edoardo Mortara waren de gevolgen een pak zwaarder. Vooral mentaal woog het door bij de Venturi-rijder, zo gaf hij aan bij The Race. De Zwitser vloog namelijk aan 144 km/u vol in de TecPro-muur, oftewel de dubbele snelheid dan deze waarbij de wagen origineel getest wordt door de FIA. Mortara kwam er op wonderbaarlijke wijze van af zonder al te zware verwondingen. Toch laat de Zwitser zich niet kennen en na de nodige fysiotherapie zal hij dit weekend gewoon aanwezig zijn in zijn Venturi.

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Een aantal teams, die nog met hun oude wagen aan de start verschenen in Saoedi-Arabië, zullen dit weekend hun nieuwe strijdwapen voor de rest van het seizoen gebruiken. Daaronder valt DS Techeetah, maar ook Dragon / Penske Autosport. Ook Nissan e.Dams had hun nieuwe wagen willen gebruiken, maar dat is uitgesteld tot de Monaco ePrix begin mei. De officiële verklaring van het team was dat ze vertragingen hadden opgelopen op sommige onderdelen tengevolge de huidige coronacrisis. Hierdoor zullen Sébastien Buemi en Oliver Rowland de enige zijn die met hun oude wagen aan de start verschijnen.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 7 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Rome 1 en Rome 2.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons