van der Horst

Ross Brawn verlaat Mercedes AMG

Ross Brawn
Ross Brawn
De geruchten gingen al een tijdje, maar vandaag bevestigde Mercedes het ook officieel: Ross Brawn treedt af als teamchef eind dit jaar. Zijn taken zullen worden overgenomen door een tandem bestaande uit Mercedes algemeen directeur en tevens Williams-aandeelhouder Toto Wolff enerzijds en huidig technisch directeur Paddy Lowe anderzijds. De 59-jarige Brawn gaf aan dat met de komst van ingrijpende technische veranderingen in 2014, het een geschikt ogenblik was om op 31 december 2013 de fakkel door te geven.
Mark Webber - Ross Brawn
Mark Webber - Ross Brawn
Met de reglementswijzigingen voor komend seizoen voor de deur acht het managementteam van Mercedes de tijd rijp om een wissel aan de top van de organisatie door te voeren. In de wandelgangen ging het gerucht dat Mercedes Brawn gevraagd had langer aan het roer te blijven, maar onenigheid over de te volgen koers heeft Brawn doen besluiten niet op de vraag in te gaan. Brawn wilde alleen aan het roer blijven staan, terwijl de rest van de managementtop zulke situatie de dag van vandaag niet meer realistisch achtte.

Ross Brawn
Ross Brawn
Voor Brawn is de tweede plaats in het constructeurskampioenschap dit seizoen een van de hoogtepunten van zijn periode bij de Silberpfeilen. Wat de Brit gaat doen vanaf 1 januari is onduidelijk, maar een sabbatperiode inlassen lijkt geen ondenkbare oplossing. Brawn deed dat uiteindelijk ook toen hij aftrad bij Ferrari, waarna hij zich later inkocht in het Honda-team en het jaar erna prompt de wereldtitel veroverde met Jenson Button. Een nieuw avontuur met Honda dat volgend jaar terugkeert in de F1 lijkt evenwel geen valabele weg op dit ogenblik, gezien de strubbelingen die de Brit in het verleden had met de Japanners. Een optie voor Brawn zou een positie binnen de internationale automobielfederatie kunnen zijn, waar oud-collega Jean Todt momenteel de scepter zwaait.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op donderdag 28 november 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons