van der Horst

ROWE Racing verruilt BMW voor Porsche in Blancpain Endurance Cup

ROWE Racing - Porsche 911 GT3 R
ROWE Racing - Porsche 911 GT3 R
ROWE Racing wisselt in 2019 het geweer van schouder en gaat voortaan in zee met Porsche in de Blancpain GT Series Endurance Cup. Het Duitse team bouwde zijn reputatie op met Mercedes en schakelde in 2016 over naar BMW, waarmee het meteen de 24 uren van Spa wist te winnen. Porsche maakte eerder al bekend dat het terug wil inzetten op de 24 uren van Spa en de Blancpain GT Series Endurance Cup. Een van de twee aangekondigde fabriekswagens zal dus worden gerund door ROWE Racing.
ROWE Racing - Porsche 911 GT3 R
ROWE Racing - Porsche 911 GT3 R
ROWE Racing werkt dus slechts met een exemplaar van de nieuwe 911 GT3 R de volledige Endurance Cup af. Daarvoor doet men een beroep op Dirk Werner en "young professionals" Matt Campbell en Dennis Olsen. Voor de Total 24 Hours of Spa brengt het team een tweede wagen in stelling voor Frederic Makowiecki, Nick Tandy en Patrick Pilet.

Het is nog niet bekend welk team de tweede Porsche-fabriekswagen zal runnen in de Endurance Cup. De Duitse constructeur liet wel al weten dat Romain Dumas, Sven Muller en Mathieu Jaminet rijders met dienst zijn op het tweede exemplaar. De overstap van ROWE Racing is natuurlijk een aderlating voor BMW Motorsport, dat de voorbije jaren enkel hoge ogen kon gooien in de 24 uren van Spa. Met Walkenhorst Motorsport staat er echter al een nieuw team klaar om de fakkel over te nemen, dat al door BMW werd aangeduid om de Intercontinental GT Challenge te betwisten.

Foto's: ROWE RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 22 januari 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons