van der Horst

Russisch team debuteert in de GP2 klasse

6171fdafdc80f739efeb5ebcdd1c1add118257ec.jpg
Eerder hadden wij op deze site al gemeld dat het GP2 team iSport zich terugtrok uit het kampioenschap ten gevolge van financiële problemen. De licentie van iSport werd nu overgekocht door een Russisch team dat luistert naar de naam Russian Time. Het nieuwe team zal al deze week in actie komen bij de tweede wintertestsessie van het GP2 kampioenschap op het circuit van Barcelona. Voor deze test trok men alvast als rijders eeuwige invaller Tom Dillmann en Luciano Bacheta aan.
  • De Swert Opticiens
Voor het eerst zien wij dus een Russisch team aan de start in de GP2 serie alhoewel het zijn thuisbasis zal hebben in Duitsland. Russian Time nam de licentie van het noodlijdende iSport over dat onmogelijk het seizoen kon afmaken door een gebrek aan financiële middelen. Volgens teamverantwoordelijke Igor Mazeppa is men er in geslaagd om een groep capabele mensen bijeen te krijgen die bovendien over ervaring in de klasse beschikken. Het team zal er dinsdag  in Barcelona voor de eerste dag van de tweede voorseizoen-testsessie al bij zijn en vroeg Dillmann, die verleden week nog voor het nieuwe Hilmer Motorsport testte, om de eerste meters met de wagen van het team te rijden. Als tweede rijder voor de testsessie trok men de Formule 2 kampioen Luciano Bacheta aan.

Tijdens deze testdagen zal  Conor Daly thans de plaats van Dillman bij Hilmer innemen, terwijl Rodolfo Gonzalez bij Trident Racing in actie komt in de plaats van Berthon, samen met Robin Frijns die opnieuw van de partij is.

Foto: GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 4 maart 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons