van der Horst

Sakhir: Niet Vandoorne maar George Russell vervangt Lewis Hamilton bij Mercedes

George Russell
George Russell
Onmiddellijk na de testsessies van de Formule E in Valencia reisde Stoffel Vandoorne op vraag van Mercedes af naar Bahrein, maar helaas voor de Belgische fans is het niet Vandoorne die het stuur zal nemen van de Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance dit weekend in Bahrein, maar George Russell. De Brit die al sinds 2016 deel uitmaakt van het Mercedes Junior-programma en dit seizoen uitkomt voor Williams, zal voor één race overstappen, nadat beide teams hierover tot een akkoord zijn gekomen. Hierdoor komt er wel een plaatsje vrij bij Williams, maar ook daar is geen plaats voor Vandoorne.
Jack Aitken
Jack Aitken
Williams laat namelijk reservepiloot Jack Aitken opkomen. De Britse jongeling is ook al in Bahrein omdat hij het Formule 2-seizoen betwist met Campos Racing, waar hij overigens in de puntenstand pas op een veertiende plaats prijkt. Bovendien is hij in bezit van een superlicentie. Daarnaast heeft Aitken ook kennis van de wagen, aangezien hij eerder nog mocht opdraven tijdens de Grote Prijs van Stiermarken op de Red Bull Ring. Hiermee is hij na Albon de tweede F1-piloot die zowel Britse als Aziatische roots heeft, maar hij zal wel de eerste zijn met een Koreaanse achtergrond.

Foto's: Williams F1Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule 1 op woensdag 2 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Sakhir.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons