van der Horst

Sakhir : Mick Schumacher is de nieuwe Formule 2-kampioen

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher is de FIA Formula 2 kampioen maar de afloop van de titelstrijd bleef spannend tot het allerlaatste moment. Schumacher reed in de race op de tweede positie voor zijn rivaal Ilott, toen zijn team hem binnenriep voor verse rubbers. Een bandenstrategie die echter compleet faalde met als resultaat een achttiende plaats voor Schumacher en dus geen punten. Ilott nam de tweede plaats over en was kampioen indien hij die positie wist te behouden, maar ook de rubbers van de Brit waren op en hij zakte steeds dieper weg in het klassement en finishte uiteindelijk als tiende buiten de punten. Een opgeluchte Schumacher haalde alsnog de titel binnen.
  • Shopa
Jehan Daruvala
Jehan Daruvala
Jehan Daruvala (Carlin) won de race, zijn eerste zege dit jaar, maar alle aandacht ging naar de titelstrijd tussen Schumacher en Ilott. Dan Ticktum (DAMS) vocht rondenlang met Deruvala om de eerste plaats maar moest naar het einde van de race toe de Indiër laten gaan en werd nog ingehaald door Yuki Tsunoda, auteur van weer een mooie inhaalrace, die Carlin de dubbel bezorgde. De Japanner eindigt ook derde in de eindstand. Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) en Robert Shwartzman (Prema Racing) maakten de top vijf vol.

Foto: FIA Formula 2 & CarlinSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 6 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Sakhir.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons