van der Horst

Sakhir: Tsunoda wint – titelstrijd blijft spannend

Yuki Tsunoda - Carlin
Yuki Tsunoda - Carlin
Wie pakt de formule 2 titel dit jaar? We weten het pas zondag na de laatste race van het jaar. In de hoofdrace zaterdag op de omloop van Sakhir eindigde Callum Ilott (UNI-Virtuosi) zesde en Mick Schumacher (Prema Racing) na een mooie remonte zevende, maar de Duitser pakt tevens twee punten voor de snelste ronde zodat de beide titelrivalen evenveel punten vergaarden en het puntenverschil dus niet wijzigde. De race werd gewonnen door Yuki Tsunoda (Carlin), de derde zege al voor de Japanner dit jaar.
  • Dreamdrive
Tsunoda vertrok dan wel van op de pole maar toch kreeg de Japanner de zege niet cadeau. Een slechte start wierp Tsunoda terug naar de derde positie maar geduldig wachtte de Japanner zijn kans af. Eens de tweede plaats overgenomen van Robert Shwarztman (Prema Racing) zette hij de aanval in op Nikita Mazepin (Hitech) die hij op einde van de race ook passeerde. Mazepin verloor de tweede plaats nog aan Guanyu Zhou, die een geweldige remonte maakte vanuit het middenveld. Mazepin is trouwens nog niet zeker dat hij zijn tweede plaats behoudt, er loopt een onderzoek tegen hem voor het hinderen van Tsunoda en Felipe Drugovich (MP Motorsport).

Prema Racing kampioen bij  de teams
Prema Racing kampioen bij de teams
Felipe Drugovich pakte de vierde plaats, Shwarztman finishte als vijfde voor Ilott en Schumacher. De laatste punten gingen naar Dan Ticktum (DAMS) en Pedro Piquet (Charouz Racing System). Met de zege is Tsunoda zeker om in het kampioenschap in de top vijf te eindigen om alzo zijn superlicentie te bekomen die hem toelaat in te stappen in de formule 1 bij AlphaTauri. Bij de teams is Prema Racing al zeker van de titel.

UPDATE: Mazepin werd tweemaal bestraft met een penalty van 5 seconden voor het hinderen van Tsunoda en daarna Drugovich en valt in het klassement terug naar de negende plaats. Drugovich schuift zo op naar de derde plaats. Vooraan in het kampioenschap wijzigt er niets want ook met de nieuwe uitslag krijgen Schumacher en Ilott beiden hetzelfde aantal punten bij.

Foto's: Carlin & Prema Racing
 
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons