van der Horst

Santiago: Oliver Rowland snelste tijdens tweede ingekorte training

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Onder een loden zon in Santiago sloot Oliver Rowland de de laatste vrije training af als snelste. De Brit reed met zijn Nissan een tijd van 1:04.799 en bleef hiermee Felipe Massa (Venturi) en Mitch Evans (Jaguar) voor met respectievelijk één en twee tiende seconde. De sessie werd uiteindelijk serieus ingekort nadat men twee keer de rode vlag moesten uitbrengen omwille van een crash en... een verloren ventilatiesysteem op de piste.
In de helft van de sessie werd plots de rode vlag boven gehaald. Reden hiervoor was dat Brendon Hartley (Geox Dragon) namelijk zijn ventilatoren verloren had op de baan, diegene die op de wagen gezet worden in de pits om de remschijven af te koelen. In tegenstelling tot vele teams die dit manueel doen, wordt bij Dragon het systeem op de neus gezet en Hartley kwam er pas achter dat dit er nog op stond nadat hij al de pits verlaten had. De tweede rode vlag was van een andere aard. Ma Qing Hua verloor de controle over zijn NIO in bocht vijf en eindigde hard in de muur. Doordat dit in de laatste tien minuten van de sessie gebeurde en het even duurde vooraleer de wagen weggehaald werd, besloot de wedstrijdleiding om deze niet meer te herstarten.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Hierdoor eindigde Oliver Rowland met zijn Nissan bovenaan. De Brit kon deze tijd neerzetten net voor de laatste rode vlag, maar helaas is dit ook slecht nieuws voor de piloten. Gezien het tracé gevoelig veranderd is sinds de vorige sessie, tast praktisch iedereen in het duister over de condities van de baan die zij zullen vinden tijdens de kwalificaties. Voor het overige was Stoffel Vandoorne snel van start gegaan in de vrije training wat resulteerde in een veertiende plaats terwijl Jérôme D'Ambrosio het rustig aanpakte ditmaal en de sessie afsloot op plaats achttien.

Foto's: Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 18 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons