van der Horst

Santiago: Sterke Mitch Evans op pole - Vandoorne in de top tien

Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Mitch Evans - Jaguar Panasonic Racing
Tijdens de kwalificatiesessies voor de Santiago e-Prix was het Mitch Evans die met een 1:04.827 de snelste chrono neerzette en vanaf pole-positie mag starten. De Kiwi was al de snelste tijdens de reguliere kwalificaties en ook in de Superpole realiseerde hij met zijn Jaguar de snelste tijd. Achter Evans eindigde Maximilian Günther (BMW) op een tweede plaats en Pascal Wehrlein (Mahindra) op plaats drie. Voor het overige merkten we vele verrassingen op tijdens zowel de kwalificatiesessies als in de Superpole, in de goede maar ook in de slechte zin.
  • STX Motorhomes
Gecrashte wagen Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Gecrashte wagen Oliver Rowland - Nissan e.Dams
In praktisch elke groep konden we wel iets opmerken wat niet goed verliep. Zo verloor Oliver Rowland (Nissan - P22) de controle over zijn wagen waardoor hij in de muur belandde. Daarnaast kwam ook Lucas Di Grassi (Audi - P23) in de problemen na te laat remmen in bocht negen. Ook Robin Frijns (Envision Virgin - P21) bleef niet gespaard in zijn groep en spinde al in de eerste bocht, terwijl in groep drie Jérôme D'Ambrosio (Mahindra - P20) zijn kans voor de Superpole zag verdwijnen nadat hij mechanische averij opliep in de laatste rechte lijn. In de laatste groep moest Ma Qing Hua (NIO) verstek geven aangezien zijn wagen niet tijdig klaar was na zijn crash tijdens de vrije trainingen.

Superpole groep Santiago e-Prix
Superpole groep Santiago e-Prix
Toch konden we van een verrassende groep spreken in de Superpole. Zo zorgde Oliver Turvey (NIO - P5) voor een unicum met zijn eerste Superpole in zijn carrière en tekende ook Felipe Massa (Venturi - P4) voor de tweede maal present. De laatste persoon die zich kon plaatsen was Sébastien Buemi (Nissan), maar hij kon geen vuist maken tegenover de overige rijders en kloeg over een gebrek aan grip. Uiteindelijk kregen we voor de pole een duel tussen Günther en Evans, maar de Duitser was niet opgewassen tegen de Kiwi, met de pole voor laatstgenoemde tot gevolg. Stoffel Vandoorne, die in de eerste groep van start mocht gaan, reed een dijk van een kwalificatietijd in zijn groep, maar zag logischerwijs zichzelf in de rangorde zakken. De Rumbekenaar zal straks om 20 uur vanaf plaats negen starten, net achter teamgenoot Nyck de Vries.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 18 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons