van der Horst

Santiago: Stoffel Vandoorne: "Mijn stuur stond niet 100% recht" (+ Video)

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Waar de manche in Santiago omschreven werd als de zwaarste race op de kalender, heeft Stoffel Vandoorne de E-Prix met glans doorstaan. De Rumbekenaar was al tijdens de kwalificaties de snelste van zijn groep en bevestigde zo weer dat Mercedes zijn debuut niet gemist heeft. De race daarentegen leek uiteindelijk een overlevingsstrijd te worden, eerst en vooral met de wagens waarmee hij streed, maar ook met de temperatuur. Vandoorne had maar één doel en dat was in de punten eindigen. Hij lukte hierin perfect en zag zich daarmee gepromoveerd tot leider in het klassement.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Al van bij de vrije trainingen zag je dat het Mercedes-Benz EQ Formula E Team een duidelijk plan had met het oog op de kwalificaties en de wedstrijd, ondanks het vroegtijdig stopzetten van de laatste training door de crash van Ma Qing Hua. Vandoorne was overigens ook één van de geselecteerde rijders om als eerste het nieuwe project van de Formule E te mogen proberen: Driver's Eye. Een camera geplaatst in zijn helm om het publiek een blik te gunnen over hoe hij een rondje beleeft en welke handelingen een rijder verricht tijdens een rondje. Onderaan deze tekst ziet u een filmpje van een rondje Parque O'Higgins Circuit vanuit het standpunt van Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
De kwalificaties verliepen vlot voor de Rumbekenaar, ook al haalde hij de Superpole niet. Iets wat hij naar eigen zeggen ook verwachtte "Het belangrijkste is dat ik de snelste was in mijn groep met een grote marge en we mochten starten in de top tien." De race daarentegen verliep wel wat moeilijker voor onze landgenoot, vooral in de beginfase. "Er werd tegen mijn wagen gebotst van alle kanten en mijn stuur stond niet meer 100% recht. Het was lastig om de race uit te rijden, maar ik ben blij dat het gelukt is en ik nog een mooi aantal punten gescoord heb."

Dankzij deze punten wipt hij tevens naar de leiding in het klassement en dan zijn de vergelijkingen met de GP2-dagen nooit ver af, ook niet qua aanpak. "Misschien lieten we vandaag wat punten liggen, maar we moeten vooruitkijken en beter doen in de volgende race." Dat is alvast veelbelovend voor Mexico City...

  Foto's: Mercedes-Benz EQ - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 19 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons