van der Horst

Santiago Urrutia vervangt Andy Priaulx bij Cyan Racing Lynk&Co

Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Nadat de spanning in de social media de voorbije weken werd opgebouwd, komen we eindelijk te weten wie Yvan Muller, Yann Ehrlacher en in het bijzonder Cyan Performance Lynk & Co-teamgenoot Thed Björk dit seizoen zal flankeren. Santiago Urrutia, vorig jaar nog met Team WRT in TCR Europe actief, haalde het van drie andere kandidaten die afgelopen zomer voor het Zweedse Cyan Racing mochten testen
  • Oeste Kart
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
De 23-jarige Uruguayaan vervoegt het team van Christian Dahl als vervanger van Andy Priaulx die ietwat onverwacht afhaakte om de racecarrière van zoon Sebastian in de USA  in goede banen te leiden.
Urrutia was één van de vier rijders die door Cyan Racing werd uitgenodigd voor een beslissende test op de Anderstorp-omloop.  "Santiago bewees tijdens de test heel wat potentieel in huis te hebben. Hij was meteen snel onderweg en werkte bijzonder goed samen met het team" verduidelijkte Fredrik Wahlén, Managing Director van Cyan Racing de keuze waarbij ook Thed Björk zijn zegje had. 

Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
"Ik ben enorm blij en geëmotioneerd om voor Cyan Racing te kunnen rijden, dankbaar ook voor deze kans en om het vertrouwen van het team. Het wordt geen gemakkelijke klus, maar net dat maakt racen leuk. Ik heb behoorlijk wat in de simulator gewerkt en we testen ook nog op enkele omlopen waarop we later zullen racen, dat geeft me het nodige vertrouwen" aldus Urrutia zelf.

Santiago Urrutia - WRT Audi RS 3 LMS
Santiago Urrutia - WRT Audi RS 3 LMS
Santiago Urrutia heeft spijts zijn jonge leeftijd al flink wat ervaring. De man uit Miguelete debuteerde in de kartsport en reed in Italië twee jaar in Formula Abarth. In European Formula 3 Open behaalde hij twee zeges en na een GP3-passage trok hij naar de States. Daar won hij het Pro Mazda Championship om vervolgens drie jaar in Indy Lights aan te treden waarbij hij twee seizoenen als vice-kampioen afsloot. Vorig jaar dook hij op in TCR Europe waar hij aan het stuur van de WRT Audi RS 3 LMS als Rookie of the Year derde eindigde in de eindstand. 

Met zijn opstap naar WTCR drukt Urrutia thans de voetsporen van oud-TCR Europe-toppers Mikel Azcona, Luca Engstler en Attila Tassi. Ook Comtoyou Racing-rijder Gilles Magnus maakte recent de overstap tussen beide concurrerende series, onze landgenoot krijgt er in de strijd om de WTCR Rookie Driver Award een lastige klant bij.

Tenzij Oostenrijk verscherpte maatregelen neemt om de heropflakkering van het coronavirus af te remmen, gaat het tot zes meetings teruggebrachte WTCR-seizoen op 12 september op de Salzburgring van start.

Foto's: FIA WTCR & TCR Europe Touring Car SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 28 juli 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons