van der Horst

Sarah Bovy blijft dan toch brons in 2024

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Begin deze maand kon u bij ons al lezen dat in de voorlopige categorisatie bij de piloten voor 2024 er een aantal en dat onder voorbehoud konden wisselen van categorie. Zo werd Sarah Bovy onder meer vermeld als een potentiële stijger van brons naar zilver, maar zij tekende beroep aan en nu blijft de Brusselse dan toch brons. Zo hebben er nog een aantal piloten hun beroep succesvol kunnen doorvoeren, al zijn er anderen die wel hun toekomstplannen voor 2024 onverwacht moeten wijzigen.
Salih Yoluc, Tom Gamble en Dries Vanthoor
Salih Yoluc, Tom Gamble en Dries Vanthoor
Hoewel er voor Bovy beroep werd aangetekend voor een tweede jaar op rij, toch waren ze bij de Iron Dames er niet gerust in. Tijdens de testdagen in Portimão werd namelijk al met Margot Lafitte een vervangster aangesteld voor Bovy, waar het team haar kon beoordelen. Maar het ziet er naar uit dat Bovy nog een jaartje als brons mag racen bij de dames. Wie nog succesvol was met zijn beroep zijn Ahmad Al Harthy en Sean Gelael. De Omani blijft eveneens brons, terwijl de Indonesiër afzakt naar zilver. Ook Stéphane Lémeret gaat richting brons.

Oliver Jarvis, Phil Hanson en Marino Sato
Oliver Jarvis, Phil Hanson en Marino Sato
Het pijnlijkste verhaal kwam uit het kamp van United Autosports. Zij zijn al rond met hun rijdersbezettingen voor het komende IMSA seizoen. Althans, dat dachten ze, want nu blijkt dat hun twee zilver piloten, Alex Quinn en Marino Sato, gepromoveerd werden naar goud. Dat is een groot probleem, gezien de combinaties moeten bestaan uit een zilveren en bronzen piloot. Quinn is wel zijn wijziging aan het aanvechten, van Sato is dit niet geweten. Als u de volledige categorisatie van elke piloot wil weten, kan u deze terugvinden via deze link. De PDF pagina die u daar kunt downloaden zal u al de nodige informatie geven.

Foto's: Racing International Photography - Georges de Coster - European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 26 oktober 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons