van der Horst

Sepang: eerste zege voor Ghiotto - Gasly verkleint achterstand

Raffaele Marciello, Luca Ghiotto en Pierre Gasly
Raffaele Marciello, Luca Ghiotto en Pierre Gasly
Luca Ghiotto heeft zijn allereerste GP2-zege te pakken. De Italiaan van Trident ging in de sprint race op Sepang de top drie van het kampioenschap vooraf. Raffaele Marciello werd tweede, een zoveelste podiumplaats maar nog steeds geen zege voor de Italiaan. De voornaamste titelkandidaten, beide piloten van Prema Racing, werden drie en vier met Pierre Gasly vóór Antonio Giovinazzi. De Fransman verkleint zo zijn achterstand op de Italiaan waardoor het in de finale in Abu Dhabi eind november nog spannend gaat worden.
Luca Ghiotto - Trident en Raffaele Marciello - Racing Engineering
Luca Ghiotto - Trident en Raffaele Marciello - Racing Engineering
Mitch Evans, achtste gisteren in de hoofdrace, vertrok vandaag vanop pole maar was het voordeel hiervan snel kwijt. Ghiotto verschalkte snel de Nieuw-Zeelander en nam de leiding in de tweede bocht. Marciello was na de start derde met beide bolides van Racing Engineering achter hem met Norman Nato voor Jordan King. Lang bleef dit niet duren voor het Spaanse team want King reed zijn teamgenoot eraf en kreeg hiervoor later een straf van tien seconden. De Safety Car neutraliseerde de race.

Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Bij de herstart ging Ghiotto er meteen weer van door terwijl Marciello voorbij Evans geraakte. King liet zich voor plaats drie te grazen nemen door zowel Oliver Rowland links van hem als Giovinazzi rechts. Giovinazzi viel niet veel later Rowland aan maar ging hierbij te breed, reed door het gras, verloor enkele plaatsen en kwam achter Gasly weer de baan op. De Fransman was pas als elfde vertrokken. Vervolgens toonden de Prema-jongens waarom hun team nu al zeker is van de titel. Samen haalden ze probleemloos King, Rowland, Evans en Gustav Malja in en reden nu drie en vier.

In de slotfase zou Marciello nog Ghiotto onder druk zetten, net als Giovinazzi deed met Gasly, maar de top vier zou niet meer veranderen. De overige punten gingen naar Malja, Evans, Matsushita en Rowland. In de tussenstand om de titel heeft Giovinazzi nu zeven punten meer dan Gasly. Met maximaal 48 punten te verdienen in één weekend is Marciello, op 29 punten, mathematisch nog niet uitgeteld. Sergey Sirotkin, die diende op te geven, volgt als vierde op 62 punten en is dus kansloos voor de titel. In augustus stond de Rus nog samen op kop met Gasly.. 

Uitslag GP2 Race 2 Sepang

#RijderTeamResultaat
1.Luca GhiottoTrident40:22.211
2.Raffaele MarcielloRussian Time+0.694
3.Pierre GaslyPrema Racing+4.786
4.Antonio GiovinazziPrema Racing+5.402
5.Gustav MaljaRapax+9.693
6.Mitch EvansPertamina Campos Racing+13.333
7.Nobuharu MatsusthiaART Grand Prix+13.997
8.Oliver RowlandMP Motorsport+15.893
9.Johnny Cecotto Jr.Rapax+17.623
10.Nicholas LatifiDAMS+24.245
11.Marvin KirchhöferCarlin+25.837
12.Alex LynnDAMS+27.198
13.Artem MarkelovRussian Time+29.287
14.Jordan KingRacing Engineering+1:12.416
15.Sergio CanamasasCarlin+1:26.372
 Philo Paz ArmandTridentOpgave
 Nabil JeffriArden InternationalOpgave
 Sergey SirotkinART Grand PrixNiet geklasseerd
 Sean GelaelPertamina Campos RacingOpgave
 Norman NatoRacing EngineeringOpgave
 Daniel De JongMP MotorsportOpgave
 Jimmy ErikssonArden InternationalForfait

Foto's: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons