van der Horst

Sepang: Giovinazzi wint en neemt leiding in tussenstand over

Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Antonio Giovinazzi heeft de eerste GP2-race in Maleisië gewonnen. De Italiaan doet hiermee een uitstekende zaak in de titelstrijd want zijn Prema-teamgenoot Pierre Gasly eindigde buiten de punten als elfde. De Fransman pakte gisteren voor de vierde keer dit seizoen de pole maar vertrok slecht en diende meteen Raffaele Marciello en Giovinazzi te laten gaan. Gasly was niet in zijn element en zou steeds verder terug zakken. Sergey Sirotkin werd tweede, zijn eerste goede resultaat in zijn dramatische nazomer. Norman Nato vervolledigde het podium.
Start race 1 - Sirotkin neemt de leiding
Start race 1 - Sirotkin neemt de leiding
Na de slechte start van Gasly nam Marciello dus de leiding maar de Italiaan miste meteen zijn tweede bocht. Landgenoot Giovinazzi profiteerde hiervan en nam de leiding over. Wat later haalde ook Sirotkin Marciello in en legde aanvankelijk ook Giovinazzi het vuur aan de schenen. De Prema-rijder kon echter de ART-rijder buiten zijn DRS-zone houden. In de achtste ronde kwam Sirotkin binnen voor harde banden, een ronde later gevolgd door Marciello. Bij de Italiaan verliep de bandenwissel linksvooraan echter niet optimaal en de RT-rijder verloor veel tijd. Leider Giovinazzi kwam in de elfde ronde binnen en kwam achter Sirotkin weer de baan op. 

Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
Wanneer alle rijders hun pitstop afgewerkt hadden was de top vijf: Sirotkin, Giovinazzi, Nato, Oliver Rowland en Alex Lynn. Deze laatste twee leverden een prachtig duel af om de vierde plaats. Lynn haalde zijn landgenoot in maar Rowland plaatste zijn Dallara onmiddelijk naast die van Lynn op de rechte lijn. Bij het uitremmen voor de eerste bocht eiste Rowland de vierde plaats terug op. Twee bochten later was het echter Lynn die Rowland, nu definitief, terug inhaalde. Dit duel koste Rowland wel zijn banden en de Brit zou nog achteruit boeren in het klassement. Inmiddels kwam Giovinazzi snel terug op Sirotkin en in de 26ste ronde nam de Italiaan de leiding over om deze niet meer af te staan. In het duel om de vijfde plaats haalde Jordan King in de slotfase nog Marciello in. 

Norman Nato - Racing Engineering
Norman Nato - Racing Engineering
In de tussenstand om de rijderstitel neemt Giovinazzi de leiding over van zijn Prema-teamgenoot Gasly. Met 189 punten heeft de Italiaan er nu elf meer dan de Fransman. Marciello volgt al op 43 punten waardoor de titelstrijd in Abu Dhabi wellicht een Prema-onderonsje zal worden. Bij de teams is de kampioen reeds bekend. Prema Racing, al jaren een grote naam in de Formule 3, wint in zijn allereerste GP2-seizoen meteen de titel. Arden International kwam opvallend met maar één wagen aan de start in Maleisië. Jimmy Eriksson, vorig seizoen nog vijfde in de GP3 Series, geeft forfait voor de rest van het seizoen vanwege zijn teleurstellende resultaten. De Zweed staat momenteel negentiende in de tussenstand.
 

Uitslag GP2 Race 1 Sepang

#RijderTeamResultaat
1.Antonio GiovinazziPrema Racing52:18.049
2.Sergey SirotkinART Grand Prix+5.858
3.Norman NatoRacing Engineering+8.015
4.Alex LynnDAMS+16.214
5.Jordan KingRacing Engineering+18.742
6.Raffaele MarcielloRussian Time+20.694
7.Luca GhiottoTrident+24.964
8.Mitch EvansPertamina Campos Racing+28.550
9.Gustav MaljaRapax28.741
10.Sergio CanamasasCarlin+33.209
11.Pierre GaslyPrema Racing+35.538
12.Oliver RowlandMP Motorsport+35.550
13.Johnny Cecotto Jr.Rapax+35.703
14.Nicholas LatifiDAMS+41.169
15.Marvin KirchhöferCarlin+41.288
16.Sean GelaelPertamina Campos Racing+42.969
17.Daniel De JongMP Motorsport+47.208
18.Nabil JeffriArden International+1:03.069
19.Philo Paz ArmandTrident+1:06.464
 Nobuharu MatsushitaART Grand PrixOpgave
 Artem MarkelovRussian TimeNiet gestart
 Jimmy ErikssonArden InternationalForfait

Foto's: Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons