van der Horst

Shanghai: 27 wagens aan de start – AF Corse trekt GTE Am wagens terug

Shangai circuit
Shangai circuit
Drie weken na de race op het circuit van Fuji komt het WEC dit weekend in actie in China op het circuit van Shanghai. Audi is uit op een revanche na de dubbel van Toyota in eigen land, maar ook Porsche hoopt de overwinning binnen te halen, de eerste voor de 919 Hybrid. Zevenentwintig wagens staan er op de inschrijvingslijst. Opvallend was dat AF Corse verleden week zijn twee GTE Ferrari’s die uitkomen in de GTE Am klasse van de lijst schrapte, blijkbaar een reactie op de voor Ferrari ongunstige bop in deze klasse.
AF Corse Ferrari 458 Italia
AF Corse Ferrari 458 Italia
Aston Martin won al vier maal op vijf races de GTE Am klasse en bij AF Corse is men van oordeel dat de Engelse bolide te sterk bevoordeeld wordt met de huidige balance of performance. Overtuigd dat men voor de zege kansloos is, besloot men bij het Italiaanse team om de wagens #81 en #61 terug te trekken uit de race. Zo blijven er nog maar vijf wagens over in de GTE Am klasse, twee Porsche’s, twee Aston Martin’s en de Ferrari van 8 Star Motorsports. De GTE Pro klasse telt zes deelnemers gelijk verdeeld over Porsche, Aston Martin en Ferrari.

CLM P1/01 AER
CLM P1/01 AER
De LMP1 klasse telt negen wagens. De CLM P1/01-AER is hersteld na de brand tijdens de race in Fuji en neemt het in de LMP1-Light klasse op tegen de twee Rebellion’s. Porsche, Audi en Toyota rekenen op hun vaste equipes, maar op de Toyota #8 zal Nicolas Lapierre zoals eerder gemeld ontbreken. Met de eenmalige aanwezigheid van de twee HPD’s van Extreme Speed Motorsports staan er zeven LMP2’s aan de start.  

Foto's: FIA WEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 30 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Shanghai.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons