van der Horst

Silverstone: de Britten aan het feest ?

Jenson Button - McLaren
Jenson Button - McLaren
Komend weekend wordt de Grand Prix van Engeland al voor de 64e keer verreden en een Brits feestje is nooit uit te sluiten. Naast Lewis Hamilton en Jenson Button bij de rijders hebben tevens de meeste teams hun thuisbasis in het Verenigd Koninkrijk. Een zege van Rosberg in de Mercedes of Alonso in de Ferrari zou het thuispubliek dus niet echt kunnen bekoren, al zouden beide rijders de punten wel goed kunnen gebruiken in hun jacht op WK-leider Sebastian Vettel.
  • VR Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Diens voorsprong in het WK groeide gestaag naar 36 punten na zijn zege in Canada alweer een goeie twee weken geleden. Ook de serie van drie opeenvolgende pole posities van Rosberg sneuvelde door toedoen van zijn landgenoot Vettel, wat doet vermoeden dat Red Bull (figuurlijk dan) vleugels gekregen heeft. Wat dat betreft mogen we dan zeker ook Mark Webber niet uitsluiten als kanshebber voor de zege: op Engelse bodem won hij twee van de laatste drie edities van de race terwijl de enige overwinning van Vettel aldaar dateert uit 2009.

Pirelli's P Zero voor de F1
Pirelli's P Zero voor de F1
Pirelli brengt de twee hardste bandensoorten mee naar Silverstone, de harde en de medium band, alsook een prototype van een nieuwe harde compound waarvan elke rijder twee sets krijgt om uit te proberen gedurende de eerste en tweede vrije training. Door de hoge slijtage van het rubber op het circuit in Northamptonshire rekenen de meeste teams op minstens drie pitstops. De weersomstandigheden spelen natuurlijk ook een grote rol, al ziet het er momenteel naar uit dat het zowel op zaterdag als op zondag droog zou blijven.

Foto's: Racing International Photography  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons