van der Horst

Silverstone: Dubbelslag voor Pietro Fittipaldi

Formule V8 3.5 podium race 1 Silverstone
Formule V8 3.5 podium race 1 Silverstone
Pietro Fittipaldi (Lotus) heeft te Silverstone de beide wedstrijden voor de nieuwe World Series Formula V8 3.5 gewonnen. De Braziliaan bleek ongenaakbaar en reed van start tot finish aan de leiding in beide wedstrijden. Er daagden slechts twaalf deelnemers op voor deze de eerste manche van de World Series Formula V8 3.5 die plaats vond in het kader van de WEC wedstrijd op het Britse circuit.
De eerste race werd op zaterdag verreden en Pietro Fittipaldi die van op de pole was gestart reed de ganse wedstrijd aan de leiding zonder ooit bedreigd te worden. Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF) kwam als tweede over de lijn, hij werd gevolgd door Alfonso Celis Jr (Fortec Motorsports), Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) en René Binder (Lotus).

Ook de tweede race werd gedomineerd door Pietro Fittipaldi die opnieuw gans de race vooraan reed niettegenstaande de interventie van de safety car zijn aanvankelijke voorsprong teniet deed. Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF) en Roy Nissany (RP Motorsport) vergezelden de Braziliaan op het podium. René Binder pakte de vierde plaats voor Konstantin Tereschenko (Teo Martin Motorsport).

Foto: World Series Formula V8 3.5
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 16 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons