van der Horst

Silverstone: Opnieuw GRT Lamborghini na spannende wedstrijd

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Grasser Racing Team pakte vandaag in Silverstone hun tweede zege op rij met de Lamborghini #63 van Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Andrea Caldarelli. Na hun zege tijdens de bewogen openingsmanche in Monza is het tevens de tweede overwinning in één week tijd na de zege van Bortolotti en Engelhart vorige week tijdens de Sprint Cup in Brands Hatch. De Mercedessen van HTP Motorsport en AKKA ASP completeerden het podium.
Start Blancpain GT Endurance Cup Silverstone
Start Blancpain GT Endurance Cup Silverstone
Bij de start van de race ging Mirko Bortolotti in de GRT Lamborghini #63 meteen de van pole gestartte Felix Serralles in de AKKA ASP Mercedes #88 voorbij. Franck Perera kon daarachter in de HTP Mercedes #84 de SMP Racing Ferrari #72 van Victor Shaytar achter zich houden. Een eerste safety car-fase kwam al na een half uur toen Alexander West in de Garage 59 McLaren #188 van de baan ging.

De AKKA ASP Mercedes #90 pakte de leiding na de eerste serie pitstops
De AKKA ASP Mercedes #90 pakte de leiding na de eerste serie pitstops
Na de herstart ging het even later opnieuw mis voor een McLaren; het exemplaar van Strakka Racing met startnummer 44 ging in Maggotts zwaar van de baan. Jonny Kane zorgde zo voor alweer een neutralisatie, na een kleine 50 minuten. Ondermeer de AKKA ASP Mercedes #90 besliste om van dat moment te profiteren om de eerste pitstop af te werken, een goeie keuze want ze konden nadat iedereen was binnengeweest van de leiding proeven.

HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT3
Na de laatste pitstops was het echter opniew de GRT Lamborghini #63 die het commando overnam, bovendien raakte de AKKA ASP Mercedes #90 nog een plaats kwijt aan een ontketende Maxi Buhk in de HTP Mercedes. De Duitser kwam bovendien in de eindfase nog erg dicht bij zijn landgenoot Engelhart in de Lamborghini maar kon geen echte aanval meer plaatsen waardoor Lamborghini een perfecte verplaatsing kende naar Engeland met liefst twee zeges op acht dagen tijd. Voor de crew van GRT was echter nog even bibberen in de eindfase daar Engelhart twee seconden voor de drie urengrens nog over de lijn reed en dus Buhk een bijkomende ronde moest afhouden.

Podium Blancpain GT Endurance Cup Silverstone
Podium Blancpain GT Endurance Cup Silverstone
Rigon tikte dus als vierde aan in zijn Ferrari, vlak voor de Bentley #8 van Maxime Soulet, die daarmee de best geklasseerde Belg werd. Alexander Sims, teamgenoot van Maxime Martin bij Rowe Racing, gaf de zesde plaats in de laatste minuten nog uit handen aan een sterk opzittende Michele Rugolo in de AF Corse Ferrari #50. Bertrand Baguette (Lamborghini) eindigde als 19e terwijl Dries Vanthoor de finish niet zag in de WRT Audi #5.

--- Uitslag Blancpain GT Series Endurance Cup Silverstone 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 14 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons