van der Horst

Slovakia Ring: FIA wijzigt Balance of Performance niet vóór Slovaakse manche

Qualifying Race: De wedstrijd in beeld gebracht
De internationale automobielfederatie zal vooralsnog de Balance of Performance niet aanpassen gezien de GT commissie nog geen kans zag om de egalisatieformule te herbekijken. Dit is slecht nieuws voor het Audi-kamp, dat na afloop bij monde van zowat elke medewerker zijn ongenoegen liet blijken over de (wij citeren) "belachelijke BoP". Nochtans verklaarde SRO-bons Stéphane Ratel na afloop van de Ardense klassieker aan het Britse Autosport dat de egalisatieformule onder handen genomen zou worden met het oog op de laatste seizoenshelft.
  • Dreamdrive
24H Spa: De parade naar Spa
Audi was bijzonder misnoegd over de beperkingen die het opgelegd kreeg in het kader van de Balance of Performance. In Spa misten de Audi R8's tussen de 10 en 15 kilometer per uur aan topsnelheid, wat het merk met de vier ringen dan ook meteen aangreep als de hoofdreden voor de ietwat slechte prestatie. Het feit dat de WRT-bolide nog een podium scoorde deed Audi af als een (gelukkige) samenloop van omstandigheden welke het strakke wedstrijdritme van de piloten in de verf zette.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Het feit dat er geen tijd gevonden is voor een aanpassing aan de BoP voor de meeting in Slovakije stemt het Audi-kamp hoe dan ook ontevreden en kan op de middellange termijn mogelijk gevolgen hebben. De GT Commissie van de FIA kan echter alleen wijzigingen aan de BoP doorvoeren na interne meetings en de volgende meeting is pas gepland op 28 augustus, zo vertelde SRO aan de Autosport.be-redactie. Hierdoor bleek het onmogelijk om de interne balancering op vraag van Audi nog aangepast te hebben voor de races op de Slovakiaring.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT Series op vrijdag 16 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons