van der Horst

24H Le Mans: Soap rond Pescarolo nog niet ten einde - wagens door gerecht even in beslag genomen

Pescarolo Team - Pescarolo 03
Pescarolo Team - Pescarolo 03
Na het dispuut tussen Pescarolo en Luxury Racing dat de afgelopen weken voor enige ophef zorgde en aanvankelijk leidde tot de inbeslagname van de twee Luxury Ferrari's, leek het er vandaag even penibel uit te zien voor de legendarische equipe van Henri Pescarolo. Pescarolo vond in Roald Goethe de nodige geldschieter om de opbouw van de Pescarolo 03 verder te zetten, maar de steenrijke Brit had echter nog een extra voorwaarde, zijn beschermeling en vriend Stuart Hall moest in Le Mans een zitje krijgen op de wagen.
  • Prospeed Competition
Daar wringt nu net het schoentje, door het invallen van Stuart Hall moet één van de eerder gecontracteerde rijders zijn plaats afstaan en de keuze viel op Julien Jousse. Deze laatste kon daar echter niet mee lachen, vooral het late tijdstip dat de beslissing aan hem werd medegedeeld zit hem dwars, want dit zou hem verhinderd hebben om een ander stuur te zoeken. Julien Jousse beweert dat hij ondanks de moeilijke financiële situatie altijd zijn vertrouwen in het team had behouden en aldus verschillende interessante voorstellen van andere teams heeft afgeslagen. Vooral het feit dat de beslissing om hem te vervangen zo laat werd bekendgemaakt en bovendien niet rechtstreeks aan hem werd medegedeeld vindt hij niet kunnen. Bovendien heeft Henri Pescarolo geen contact meer met hem genomen om de situatie uit te klaren of zich te excuseren.

Jousse oordeelde dat er onherroepelijke schade werd aangebracht aan zijn carrière door hem te verhinderden deel te nemen aan de 24 uren. Daarom stapte hij naar het gerecht om via die weg vandaag de twee wagens van Pescarolo - de Dome S102.5 en de Pescarolo 03 -  in beslag laten nemen,  net zoals Henri Pescarolo een paar weken terug handelde toen hij zich in het ongelijk voelde gesteld door Luxury Racing. “De bedoeling is niet om het team te schaden”, verduidelijkt de Franse piloot, “maar om tot een financieel akkoord te komen dat mij in staat stelt om deel te nemen aan de etmaalrace.” Jousse zou mogelijk kunnen instappen op de Oreca LMP2 van ADR.  
       
Het gerecht kwam echter snel tot een uitspraak en gaf beide wagens deze avond al terug vrij, zodanig dat hun deelname aan de testdag niet in het gedrang komt. Het gerecht besliste zelfs dat Jousse in de fout ging door het opstarten van een onrechtmatige procedure.

Foto: Breugnot/PescaroloDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op vrijdag 1 juni 2012.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons