van der Horst

Spa: Perera en Giauque winnen verregende tweede race

Pro GT by Almeras - Porsche 911 GT3 R
Pro GT by Almeras - Porsche 911 GT3 R
Blijkbaar kwam er toch een oplossing voor het bandenprobleem bij Pro GT by Almeras, want de drie Porsche’s van het team stonden wel aan de start voor de tweede race. Het team mocht bovendien de overwinning binnenhalen dankzij Franck Perera en Philippe Giauque die letterlijk met hun Porsche naar de overwinning vaarden, zodanig dat de piste onder water stond. De Ferrari van Baubelique/Ayari en de Audi van Abril/Lunardi vervolledigden het podium.
Wegens de hevige regenval werd besloten om de start achter de safety-car te geven en Moulin-Traffort profiteerde van zijn pole positie om het peloton op sleeptouw te nemen voor de Loeb McLaren van Beltoise, de Attempto Porsche van Estre en de Loeb McLaren van Marroc. Estre passeerde Beltoise in de zevende ronde voor de tweede plaats, maar de Ferrari was al uitgelopen en de posities stabiliseerden zich tot aan de verplichte pitstops. Beltoise was ondertussen van de baan gegaan en had veel tijd verloren.

Barthez, die het stuur van de leidende Ferrari overnam, ging in de fout op de Raidillon, waarna hij nog een stop & go moest uitzitten voor het niet respecteren van de verplichte stoptijd bij het wisselen van rijder. De tweede Ferrari van het ASP-Sofrev team nam de leiding over voor de Attempto Porsche, maar Giauque op de Almeras Porsche naderde snel op het leidende duo. De Zwitser nam de leiding van de wedstrijd over op een kwartier voor het einde van de wedstrijd terwijl Beaubelique de Ferrari op de tweede plaats kan houden. Daarachter werd er fel gevochten voor de derde plaats en het was Abril, gisteren nog winnaar van de eerste race, die het laatste podiumplekje inpikte ten koste van Sourd en Cayrolle. Vannelet en Leclerc zetten de eerste McLaren op plaats vijf. Barthez en Moulin-Traffort, leiders in het kampioenschap, kwamen nog als tiende aan voldoende om hun positie veilig te stellen.

Uitslag race 2 GT Tour Spa 2013

01. P. Giauque/F. Perera (Pro GT by Almeras Porsche 911 GT3 R)
02. J. Beaubelique/S. Ayari (Sofrev ASP Ferrari 458 Italia)
03. V. Abril/D. Lunardi (Team Speed Car Audi R8 LMS ultra)
04. E. Cayrolle/A. Santamato (Sport Garage Ferrari 458 Italia)
05. G. Vannelet/A. Leclerc (ART GP McLaren MP4-12C)
06. M. Sourd/M. Jaminet (Team Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra)
07. L. Pasquali/A. Beltoise (Sébastien Loeb Racing McLaren MP4-12C)
08. N. Misslin/J. Briche (JMB Racing Nissan GT-R)
09. D. Smet/G. Guilvert (Team Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra)
10. F. Barthez/M. Moullin-Traffort (Sofrev ASP Ferrari 458 Italia)

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 10 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons