van der Horst

Spa: Nabeschouwing van Gilles Magnus

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Zoals Bertrand Baguette en Stoffel Vandoorne het hem enkele jaren geleden al hadden voorgedaan wist Gilles Magnus van de meeting in Francorchamps gebruik te maken om met zijn Audi RS3 LMS in de kleuren van het RACB National Team naar de zege te rijden. In dat in amper zijn derde weekend in de TCR.
Gilles Magnus blijft keer op keer indruk maken. Al bij de eerste meeting van TCR Europe en Benelux op de Hungaroring reed hij zich in de kijker, en tijdens de tweede meeting op de Hockenheimring wist de jonge Belg voor de bevestiging te zorgen. Hij trok dan ook als derde in de tussenstand van de TCR-kampioenschappen naar de manche in Francorchamps.
Op 'zijn' Ardense circuit schitterde de laureaat van het TCR Stuurwiel georganiseerd door het RACB National Team als nooit tevoren. Voor de eerste race liet hij meteen de pole optekenen.

“Dat was nochtans niet makkelijk” glimlachte de Belg. “Het klopt dat de Audi RS 3 LMS op deze omloop goed voor de dag komt, maar ik heb het potentieel van de auto maximaal moeten benutten om een rijder met een identieke Audi voor te blijven. Ik had bij het neerzetten van de snelste kwalificatietijd amper 65 duizendsten van een seconde overschot.”
Gilles Magnus zette een perfecte start neer, sloeg in de loop van de race alle aanvallen af en finishte uiteindelijk met anderhalve seconde voorsprong als winnaar van de eerste race. Eén van de meest intense momenten uit zijn jonge carrière.

“Samen met de mensen van Comtoyou hebben we heel veel tijd in de voorbereiding op dit weekend gestoken. Vooral dan in het vinden van de juiste afstellingen en het verbeteren van mijn starts. De inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Voor eigen publiek en fans na zo een moeilijke race op het mooiste circuit ter wereld naar de Brabançonne kunnen luisteren, dat zal ik nooit vergeten.”

De tweede race op zondag verliep minder vlot.

“Als tiende op de grid – door het systeem van de omgekeerde grid voor de top-10 – wist ik dat ik allicht meer ten prooi zou vallen aan de agressiviteit van sommige tegenstanders. Eén van hen vergat te remmen en is in mijn flank gereden. Omdat het rechterachterwiel geraakt bleek, was een opgave onvermijdelijk. Jammer om het weekend zo te eindigen, maar dat hoort bij het racen. Ik onthoud vooral de pole en de zege van zaterdag. Intense momenten die ik zo snel mogelijk opnieuw wil beleven.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op maandag 10 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons