van der Horst

Spa: Voorbeschouwing van Gilles Magnus

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus rijdt dit weekend een thuiswedstrijd, ter gelegenheid van de TCR Europe en TCR Benelux-meeting in Francorchamps. Aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team wil hij voor alles zwaar scoren.
Amper enkele maanden geleden wist Gilles Magnus nog maar weinig af van het racen met een toerwagen. Toch zette de laureaat van het TCR Stuurwiel een verbazingwekkend seizoensbegin neer. Zo trekt hij dit weekend naar Francorchamps als derde in de tussenstand, zowel in TCR Europe als in TCR Benelux. 

“Ik had dit scenario helemaal niet verwacht”, geeft Gilles toe. Zal het vooruitzicht om voor eigen publiek te rijden iets veranderen aan zijn aanpak? “Uiteraard kijk ik er al naar uit om twee races op het mooiste circuit ter wereld te kunnen rijden. Zoals iedere zichzelf respecterende rijder hou ik heel veel van dit uitzonderlijke tracé, waar enkele van de mooiste bladzijden uit de autosportgeschiedenis zijn geschreven. Van alle circuits die de TCR dit seizoen aandoet, is dit de omloop die ik het beste ken. Ik train hier al sinds mijn zesde”, glimlacht Gilles. “Op die leeftijd racete ik in de videogames altijd op Francorchamps. Ik heb hier ondertussen ook al met eenzitters en GT-auto's gereden. Maar met de Audi RS 3 LMS van Comtoyou was dat nog niet het geval. We gaven de voorkeur aan testdagen op circuits die ik nog niet kende. Maar ik heb er alle vertrouwen in: ik denk dat mijn auto perfect past bij deze omloop met veel snelle bochten.”

Maar de Belg geeft ook blijk van een volwassen aanpak: “Ik ga hier niet alle risico's nemen om een goed resultaat neer te zetten, maar ook aan het kampioenschap denken. Als we op ons elan kunnen doorgaan en opnieuw zwaar kunnen scoren, zal ik meer dan tevreden zijn.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 6 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons