van der Horst

Spa: Voorbeschouwing van Maxime Potty

Maxime Potty verveelt zich voor het ogenblik geen moment. Een tiental dagen nadat hij de paddock van Hockenheim verliet, snijdt de jonge Belg vanaf vrijdag de volgende afspraak van TCR Europe en TCR Benelux aan. En deze derde meeting heeft een speciaal kantje!
Het zal de enige wedstrijd zijn dit seizoen in België”, vertelt de 19-jarige jongeman. “En u kan zich niet inbeelden hoe hard ik uitgekeken heb om naar Spa-Francorchamps af te zakken! Ik hou van dit circuit en ik ben er altijd goed voor de dag gekomen. Het voelt een beetje aan als thuis. Vorig jaar in mijn eerste seizoen TCR Europe eindigde ik tweemaal op het podium en ik herinner me nog een knotsgekke comeback in het peloton in TCR Benelux.”
 
Na een eerste ietwat frustrerend weekend in Hongarije, heeft Maxime op sublieme wijze teruggeslagen in Hockenheim met een eerste podium dit jaar en vervolgens een 6e plaats. “Het staat buiten kijf dat ik op dit elan wil verdergaan”, lacht de Team WRT-rijder. “Spa zou mijn Volkswagen Golf GTI TCR goed moeten liggen en daarnaast zal ik de mogelijkheid hebben om mijn data te vergelijken met onder andere met Ashley Sutton, voormalig BTCC-kampioen, die dit weekend zijn eerste race afwerkt met Team WRT. Het feit dat we een tweede Golf in het team zullen hebben, kan niet anders dan positief uitdraaien gezien we beiden op verschillende afstellingen kunnen werken. Dat moet ons toelaten te groeien. Ik trek dus vol vertrouwen naar deze zeer belangrijke afspraak!”
 
Maxime beseft het, op zaterdagochtend vanaf 9u30 zal de basis gelegd worden voor de rest van het weekend. “Al is Francorchamps een omloop waar het mogelijk is om in te halen, toch zal het belangrijk zijn om een goede prestatie neer te zetten bij de kwalificaties en zo vooraan te vertrekken”, herinnert hij zich. “Ik hoop dat de puzzelstukken op het juiste moment in elkaar vallen. Ik heb al vaak mogen plaatsnemen op het podium in Spa, maar nog nooit op de hoogste trede. En ik moet toegeven dat ik daar wel van droom…”
 
Is er meer druk dan anders? “Neen, want de druk is altijd aanwezig en ik wil steeds het beste van mezelf geven”, antwoord de rijder uit Hamoir. “Wat ik dit weekend vooral wil doen, is zo hard mogelijk genieten. De sfeer in het team is fantastisch, ik ben goed omkaderd, mijn Golf GTI TCR ligt me… Alle elementen zijn dus aanwezig om plezier te hebben. En als zoiets het geval is, dan volgen de resultaten vanzelf!”
 
Na de kwalificaties, zaterdag om 9u30, zal de eerste race plaatsvinden om 13u50. Zondag wordt om 12u de start gegeven voor Race 2 (met de omgekeerde top 10 uit de kwalificaties als startgrid). De fans van Maxime die niet kunnen afzakken naar Francorchamps, zullen beide races kunnen volgen op het Auvio platform van de RTBF (www.rtbf.be/auvio).

Maxime Potty Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 5 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons