van der Horst

Spa: Nabeschouwing van Tom Cloet

Hij keek met veel ongeduld naar de Belgische manche van de Michelin Le Mans Cup op het circuit van Spa-Francorchamps uit, maar Tom Cloet kon niet weten hoe moeilijk het weekend zou worden…
De Duqueine M30 D08 Nissan LM P3 van het Belgische Mühlner Motorsport, dat zijn basis niet ver van het circuit heeft, haalde het einde van de vrije trainingen niet. Met een snelheid van 243 km/u ging Tom Cloet naar de Raidillon en verloor de controle over de wagen om vervolgens hard links de muur in te gaan.

“Ik weet niet wat er gebeurd is, maar ik heb geen fout gemaakt”, aldus Tom. “We gaan met het team verder onderzoeken hoe dit kon gebeuren, maar we weten nu al dat ik 16G heb geïncasseerd. Ik ben uit de auto gekomen, ben wel voor een check-up naar de medische zone meegegaan en kreeg dan groen licht voor de rest van het weekend, want er waren geen consequenties voor mij aan de crash verbonden.” 

Wat volgde was veel en intens werk voor het team van Bernhard en Renate-Carola Mühlner, die de Duqueine LM P3 weer in topvorm kregen, met een nieuwe motor. De Duitser Moritz Kranz, teamgenoot van Tom Cloet, zette de auto schitterend op de eerste startrij voor de race van 120 minuten zaterdag tussen 16u00 en 18u00.

“Ik heb de eerste stint voor mijn rekening genomen, die goed 50 minuten zou duren”, gaat Tom verder. “Ik zou moeten trachten om me te handhaven rond de vijfde à zesde plek, wat overeenkwam met chrono’s van 2’16’’8, de tijd die ik woensdag draaide. Echter na vier ronden werd het moeilijker, want ik kreeg last van hoofdpijn bij iedere bocht en ik verloor mijn ritme, maar gezien het werk van de mensen van het team wilde ik niet opgeven. Ik moest en zou de auto aan Moritz Kranz geven. Het werd een calvarietocht, maar ik ben er geraakt en meteen ben ik dan ook richting het hospitaal gegaan, in Verviers, om wat meer onderzoek te laten doen. Ik had dan toch een lichte hersenschudding. Ik ben geen kamikaze en ik ben goed voorbereid, maar als ik dat geweten had, had ik niet gereden. Voor de race voelde ik me nog goed…”

Tom gaf dus alles en dat voor het team, maar het werd geen makkelijke race, ook niet voor Kranz en de Duqueine van Mühlner Motorsport werd elfde, net buiten de punten.

Tom Cloet gaat nu even rust nemen, over twee weken weer even een scan laten nemen en dan de rest van het seizoen aanvatten. Francorchamps was niet het verwachte weekend, maar Tom Cloet is en blijft gemotiveerd.

Persbericht Tom CloetDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 11 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons