van der Horst

Spa Virtual Belcar: Arnage Competition gaat door op hun elan

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Nadat ze vorig jaar debuteerden met winst in Spa tijdens de Virtual Belcar, hield Arnage Competition goede herinneringen over aan het Waalse circuit. Dat bleek zo deze vrijdag, want Carlos Diegues, Jimmy Antunes en Ricardo Ferreira startten het nieuwe seizoen met winst. De roze Lamborghini was constant in de top drie te vinden, maar moest wel vechten tot het einde om zeker te zijn van de overwinning.
  • Dreamdrive
Start 2022 Virtual Belcar Spa
Start 2022 Virtual Belcar Spa
Na de start waren Arnage Competition en Valkyrie Competition de voornaamste protagonisten in het eerste uur van de wedstrijd, maar dat veranderde wanneer Simdistrict Vibe Esports GT3 een andere pitstopstrategie gebruikte door geen banden te wisselen. Het leverde hen een voorsprong op van over de 20 seconden, maar die slinkte weer tegenover de andere twee. Bij de laatste stop moesten Olivier Bultynck en Scott McFaull wel nieuwe banden nemen, waardoor Arnage en Valkyrie voor de winst streden. Dat scenario werd ook in de ijskast gestoken nadat Valkyrie Competition een penalty kreeg en terugviel naar plaats drie. Hierdoor kreeg Antunes een vrijgeleide voor de eerste winst van het seizoen, hij haalde het voor Simdistrict Vibe Esports GT3. Jonathan Poulet en Antoine Morlet moesten nog even bibberen wehens een naderende SimWorld.be Vapyd, maar deze laatste nog de pits moest opzoeken, was Valkyrie Competition zeker van plaats drie.

GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
GTE Racing by RED ANT - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In Belcar 2 leek Flemish Simsports Yellow by Viraco de beste te worden, maar dat was buiten Maxim Van den Hove en Jarno D'Hauw gerekend, die voor GTE Racing by Red Ant het commando overnamen en daarna zonder problemen richting winst reden. Christof Raes, Hans Poelmans en Maarten Dekens eindigden als tweede, terwijl Art Simracing van Matthias Dehaene en Filip Verbert de top drie afrondden.

Simtag e-Team #2 - Aston Martin Vantage GT4
Simtag e-Team #2 - Aston Martin Vantage GT4
Belcar 3 werd in het begin van de race nog een duel zoals we vorig jaar ook hadden in Belcar 1 tussen Simtag e-Team en Arnage Competition. Fabrice Cornelis hield zonder problemen stand in zijn stint met de Aston Martin, terwijl Coen Klopman toch wel weer moest afrekenen met de roze BMW. Toch kon hij terug opklimmen naar de leiding en Cornelis maakte het af. Arnage Competition met Nicolas Pigneur, Tom van de Kimmenade en Thomas Stockmans kwam toch nog als tweede over de meet, terwijl Jiri Crispeyn en Robbe Janssens in de Traxxis by JWS Motorsport Aston Martin derde werden.

Arnage Competition - Audi RS3 LMS
Arnage Competition - Audi RS3 LMS
In Belcar 4 uiteindelijk leek het op een mooi duel te eindigen tussen de Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai en Arnage Competition Audi. Helaas kon het publiek dat idee opbergen nadat Ben Thaens hardware-problemen kreeg en teruggetakeld moest worden naar de pits. Hierdoor konden Ricardo Rico en Nicolás Rubilar onbedreigd naar winst rijden. Gregory Bruart en Thomas Robin in de AC Motorsport Esports AM Audi eindigden als tweede. Thaens en Thomas Leysen konden toch nog wat recupereren en eindigden op een derde plaats.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Hans PoelmansDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 9 april 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons