van der Horst

Spa : Beide EMG Motorsport Porsche’s op het podium

EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
Op het circuit van Spa-Francorchamps vindt dit weekend ook de tweede manche plaats van de GT Open Cup, een serie die open staat voor GT4 en cup wagens. In dit kampioenschap vinden we EMG Motorsport terug dat twee Porsche 991 GT3 Cup inzet. De race van zaterdag leverde het Belgische team in ieder geval een dubbel podium op. John De Wilde die de race solo afwerkte eindigde op de tweede plaats het duo Bas Schouten/Nicolas Vandierendonck werden derde maar wonnen wel de PROAM klasse.
Niki Leutwiler - Porsche 991 Cup
Niki Leutwiler - Porsche 991 Cup
Bas Schouten had in de morgen de groene EMG Porsche #3 op de pole gezet voor de zaterdagrace.Bij de start drong Faust Salom (Teo Martin McLaren 570S) nog even aan maar Schouten nam resoluut de leiding in handen en wist die tot aan de pilotenwissel behouden. De Nederlander reed een lange stint alvorens het stuur over te geven aan Vandierendonck. Maar de groene Porsche zag de Porsche 911 Cup van Niki Leutwiler steeds dichterbij komen en uieindelijk moest onze landgenoot de Zwitser laten voorgaan.

EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
John De Wilde had niet al te beste start en zakte weg van plaats vijf naar plaats zeven, maar onze landgenoot vocht terug en baande zich langzamerhand een weg naar voren. De Wilde reed de race alleen uit en na  de pitstops lag hij al derde. Op vijf minuten van het einde van de race vond De Wilde aansluiting bij zijn teamgenoot Vandierendonck en even later ging hij over zijn teamgenoot en pakte alsnog in extremis de tweede plaats. Jaume Font (Porsche 991 Cup) werd vierde en Marc De Fulgencio/Thiago Vivacqua sloten de top vijf af.

Foto's: Thomas Smets

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zaterdag 8 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons