van der Horst

Spa: Dominante zege van Flemish Simsports GT4 in Zolder Touring Cup

Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Diego Haems, Senne Hulsmans en Hans Poelmans reden met de Porsche Cayman van Flemish Simsports GT4 van start tot finish aan de leiding en pakten alzo de overwinning in de eerste manche van de Zolder Touring Cup, waarin negentien wagens het tegen elkaar opnamen in een race over vier uren in Spa. Hiermee krijgen ze ook een startplaats cadeau voor de Virtual Belcar-race van zondag.
  • St. Paul
Flemish Simsports GT4 begon sterk en dat was al te merken in de kwalificaties. Haems zette de toon met de pole positie en trok die lijn door in zijn openingsstint. Hij gaf het stuur over aan Hulsmans, overigens slechts 16 jaar oud en tevens zoon van ex-profwielrenner Kevin Hulsmans. Ondanks een klein foutje ging Hulsmans door op het elan van zijn teamgenoot. Hij slaagde erin de voorsprong uit te diepen en tot slot mocht Hans Poelmans het afmaken. Achter de leider woedde een interessant gevecht voor de overige ereplaatsen.

Seka Carsport powered by No Fear Energy Drink - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Seka Carsport powered by No Fear Energy Drink - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Al van bij de start werd er hevig gevochten om de tweede plaats, al probeerde Seka Carsport powered by No Fear Energy Drink met Davy Suffeleers een tactische zet. De vaste waarde in de Belcar bleef als enige lang buiten alvorens het stuur over te geven aan Maik Barten. Het plan faalde echter, want Torque Freak Racing La Source met Dieter Aerts en Maarten Dekens kon alsnog de bovenhand nemen. Barten gaf nog het stuur over aan Gregory Eyckmans, maar de Limburger bleef steken op de derde plaats.

Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
In ZTC 3 nam Anton Dupan met zijn Flemish Simsports TCR Audi al snel voorsprong op zijn tegenstanders. Alles leek te wijzen op een dominante zege, tot Dupan uitviel met connectieproblemen, waardoor die auto ineens een ronde achter lag op de tegenstanders. Gelukkig konden Kim Beheyt en Keanu Borgonjon de klus klaren, waardoor ze Flemish Simsports een dubbele zege konden schenken. McDonald's Racing (Jean-Louis Desschans/Jurgen Knockaert/Christophe Ryheul) en SGRT.be (Axel Vanoosthuyze/Simon Lurkin) vervolledigden het podium.

Dynamixx Belcar Green - Mazda MX-5 Cup
Dynamixx Belcar Green - Mazda MX-5 Cup
ZTC 4, dat volledig gewijd is aan de Mazda MX-5, werd aanvankelijk gedomineerd door Daan Pijl van Stage One Racing Mazda Cup. Helaas moest ook dit tandem afrekenen met technische problemen en kon de Dynamixx Belcar Green Mazda van Steven van Opstal, Steven Dewulf, Nick Puylaert en Daniel Ferreira daarvan profiteren om de overwinning in ontvangst te nemen. Pijl en zijn ploegmaat Niels Tiesters konden zich wel nog op het podium hijsen, maar kwamen tekort voor de tweede plaats, die uiteindelijk naar FW Racing met Frank Wilsens en Lieven op de Beeck ging.

Start Zolder Touring Cup 4H Spa
Start Zolder Touring Cup 4H Spa
Over het algemeen mogen organisatoren - en voor de gelegenheid ook commentatoren - Andy Jaenen en Ronald Moons spreken van een eerste geslaagde test voor de Zolder Touring Cup. Zonder twijfel uniek was dat alle negentien wagens ook de finish haalden en dat er bijzonder netjes werd geracet, iets waar veel andere kampioenschappen nog een puntje aan kunnen zuigen.

De top 2 van de openingsrace in Spa-Francorchamps heeft bevestigd morgenavond aanwezig te zijn voor de manche van de Virtual Belcar. De rest van het startveld mag volgende week weer aan de bak tijdens de volgende race, ditmaal op het virtuele circuit van Zolder.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 23 mei 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons