Spa: Dominantie alom van Cool Racing - Jean Glorieux tweede

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Terwijl Nicolas Maulini in Spa Cool Racing de allereerste pole in de Michelin Le Mans Cup schonk, zette hij deze nadien samen met Edouard Cauhaupe om in een zeer dominante overwinning. De Zwitserse Ligier verloor twee keer de leiding door de verplichte pitstops, maar slaat met deze zege terug, na een ongelukkig weekend in Le Castellet. De DKR Engineering Duqueine van de Belg Jean Glorieux en Laurents Hörr kwam pas 24 seconden later over de meet.
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Spa
Glorieux mocht de Luxemburgse wagen starten, maar door foutjes kon hij nooit bij de Cool Racing Ligier blijven. Nog voor de pitstops verloor hij de derde plaats aan de Graff Ligier. De Kortrijkzaan kon zich er terug voorbij knokken alvorens hij het stuur overgaf aan Hörr, die de tweede plaats consolideerde. De derde plaats ging naar de Nielsen Racing Duqueine van Alexander Wells en Colin Noble. De overige Belgen hadden wat meer moeite. De Motorsport98 Ligier van Eric de Doncker en Dino Lunardi reed een solide race met een zesde plaats als resultaat, terwijl Tom Cloet en Moritz Kranz meer moeite hadden. Zij besloten de wedstrijd op plaats elf.

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Terwijl de race bij de LMP3's vrij rustig verliep, kregen we op het einde toch nog een spannend gevecht  voor de overwinning in de GT klasse tussen de Iron Lynx Ferrari van Rino Mastronardi en Giacomo Piccini en de Kessel Racing Ferrari van Michael Broniszewski en David Perel. Helaas eindigde het gevecht in mineur nadat Perel Piccini aanreed in de voorlaatste ronde en daarvoor een straf opgelegd kreeg. Uiteindelijk vielen zij slechts terug naar de tweede plaats, gezien Murad Sultanov en Paolo Ruberti met hun Kessel Racing Ferrari een ronde achter lagen.

Foto's: Thomas Smets

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 8 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.