van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Snelheid en betrouwbaarheid zijn twee sleutelelementen in de autosport en zeker in uithoudingswedstrijden. In de BMW M3 GTR van Comparex Racing by EMG Motorsport was die snelheid dit weekend tijdens de tweede race van de Belcar wel aanwezig, maar de betrouwbaarheid, die liet Wiebe Wijtzes en Steve Vanbellingen in de steek. Het duo slaagde er ondanks alle pech in, de auto over de streep te krijgen, met bovendien de nodige punten om de leiding in klasse 4 van Belcar in handen te nemen. Echter het team beseft bijzonder goed dat er hard zal gewerkt moeten worden om voor de volgende races het potentieel ook in een sterk resultaat om te zetten.
Even de feiten samenvatten: vanop een sterke startpositie begint het duo in de snelle BMW aan de race die 125 minuten zou duren. Echter het geluk zou niet lang duren.

Steve Vanbellingen: “In het begin van de race begon de ellende al. Bij Wiebe brak de achtervleugel af en ging ook de remleiding stuk. Het gevolg was dat we lang stil stonden en dus alle ambitie konden opbergen. Bij mij zijn er dan nog elementen van de ophanging stuk gegaan, waardoor ik aan een slakkengang over de finish ben gekomen. Een resultaat reden we niet, maar we hebben wel nog wat punten genomen, wat maakt dat we goed geplaatst zijn in het kampioenschap, zeg maar een geluk bij een ongeluk. Overigens hebben we na de race samengezeten om alles door te nemen en de puntjes op de ‘i’ te zetten. We moeten uit deze problemen leren en zeker voor de volgende race, over drie weken in Zolder, alles verbeteren. Dat wordt de generale repetitie voor de 24 Hours of Zolder en daar kunnen we ons geen dergelijke scenario’s veroorloven.”

Steve Vanbellingen press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 13 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons