van der Horst

Spa: Gilles Magnus resoluut naar de overwinning

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
In de eerste race van de TCR Europe was het Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) die van start tot finish richting de overwinning reed. De Schotenaar werd in het begin van de race nog aangevallen door merkgenoot de Uruguayaan Santiago Urrutia (Team WRT Audi RS 3 LMS), maar kon zonder problemen standhouden om zo naar zijn eerste TCR overwinning van het seizoen te rijden. Maxime Potty (Team WRT Volkswagen) maakte een slechte start waardoor hij terugviel naar een zesde plaats. Toch bleef Potty strijdvaardig en kon hij zich terug opwerken naar het laagste podiumtrapje.
  • Oeste Kart
Maxime Potty - Team WRT
Maxime Potty - Team WRT
Al van bij de start was het bikkelhard strijden om de posities. Hierdoor kregen we na de eerste ronde al een safety car, nadat Teddy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot) en Olli Kangas (WestCoast Racing Volkswagen) elkaar raakten en de bandenmuur in vlogen aan Les Combes. Na de herstart probeerde Urrutia om Magnus in te halen, maar uitiendelijk was de Schotenaar te sterk en reed zo richting zijn eerste overwinning van zijn carrière in de TCR. Hiermee pakt hij de leiding in de puntenstand terug over nadat voormalig kampioenschapsleider Josh Files (Target Competition Hyundai) scoreloos bleef.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zaterdag 8 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons