van der Horst

Spa: Graff pakt overwinning na fout DKR Engineering

Graff - Norma M30 Nissan
Graff - Norma M30 Nissan
Op een mooie nazomeravond was het de Graff Norma van Adrien Chila en Nicolas Schatz die de overwinning behaalde. Na de pitstops leek het dat de DKR Engineering Norma van François Kirmann en Laurents Hörr richting de overwinning reedt, tot zij bestraft werden door de stewards en terugvielen naar een derde plaats. Hörr probeerde nog de tweede plaats te redden, maar kwamen uiteindelijk + 0.828 sec te kort op de Nielsen Racing Norma van Anthony Wells en Colin Noble.
  • VR Racing
Motorsport98 - Ligier JS P3 Nissan
Motorsport98 - Ligier JS P3 Nissan
Al van bij de start stond er geen maat op François Kirmann, die weg reed en ondanks een safety car periode een mooie voorsprong bij elkaar reed richting de pitstops. Laurents Hörr nam over en vanaf daar liep het mis voor de Luxemburgse equipe. De stewards zagen dat de Duitser met te veel wheelspin vertrok, waardoor zij genoodzaakt werden om hen een stop and go-penalty te geven. Dit was in het voordeel van de Graff Norma van Nicolas Schatz die uiteindelijk onbedreigd naar de overwinning reed. Eric de Doncker deed ook mee en reed een degelijke race. Nadat hij vanaf een tiende plaats moest vertrekken, kon hij toch opklimmen tot net buiten de top vijf, waarmee Dino Lunardi uiteindelijk de vijfde plaats kon binnenrijven.

Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
In de GT3 ging het er een stuk heftiger aan toe. Tijdens de eerste ronde kreeg de kampioenschapsleider Luzich Racing Ferrari van Fabien Lavergne te maken met een lekke band, waardoor de Fransman veel tijd en voornamelijk kostbare punten aan zijn neus voorbij zag gaan. Na de pitstops lagen de GT3's goed uit elkaar, behalve voor de leiding. Daar ging het tussen de Kessel Racing Ferrari van Sergio Pianezzola en Giacomo Piccini en de Beechdean AMR Aston Martin van Andrew Howard en Ross Gunn - die overigens van op de laatste plaats van start gingen. Gunn probeerde maar moest uiteindelijk de duimen leggen tegenover de Zwitserse Ferrari. De Spirit of Race Ferrari van Christoph Ulrich en Maurizio Mediani eindigde op de derde plaats.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 21 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons