van der Horst

Spa: Lémeret aan het feest in race 1

Start 2022 GT4 France Spa Race 1
Start 2022 GT4 France Spa Race 1
Stéphane Lémeret en Stéphane Tribaudini (CMR Toyota) konden op zaterdagavond hun pole positie verzilveren tijdens de eerste wedstrijd van het Franse GT-kampioenschap in Spa. We zagen overigens drie verschillende merken op het podium met de Saintéloc Audi #14 (Meyuhas, Bastard) als tweede en de Akkodis ASP Mercedes #87 (Joulié, Chevalier) op P3.
  • LTF
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Het was nochtans de vierde in de uitslag, de CSA Audi #111, die in handen van Gaël Castelli de leiding nam bij de start. De eerste wedstrijdhelft werd echter vooral achter de safety car afgewerkt na een zware crash van de Full Motorsport Audi #6. Lémeret kreeg dus maar een goeie tien minuten rijtijd onder groene vlag om vervolgens de Toyota door te geven aan Tribaudini. Bij CSA wachtten ze tot aan de limiet met het afwerken van hun verplichte pitstop, wat daarna resulteerde in een rondenlang gevecht om de leiding tussen Tribaudini en Alexandre Cougnaud. Laatstgenoemde moest uiteindelijk toch de duimen leggen voor de Toyota en viel zelfs in de eindfase dus net naast het podium.

L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
Benjamin Lessennes was in de L'Espace Bienvenue BMW als 41e begonnen maar legde uiteindelijk samen met Ricardo Van Der Ende beslag op een heel mooie zesde plaats.Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FFSA GT Tour op zondag 24 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speed Week.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons