van der Horst

Spa: Marino Sato domineert weekend in Euroformula Open

Marino Sato - Team Motopark
Marino Sato - Team Motopark
Niet alleen de GT's van de GT Open kwamen dit weekend in actie, ook de jonge wolven van de Euroformula Open mochten twee races betwisten op Spa. In deze klasse stond er dit weekend geen maat op Marino Sato. De Japanner die voor Team Motopark uitkomt pakte de pole, de overwinning en de snelste ronde tijdens de race zowel op zaterdag als op zondag. Zaterdag werd zelfs heel het podium ingepalmd door het Duitse team, waarbij Sato geflankeerd werd door Red Bull Junior-piloten Yuki Tsunoda en Liam Lawson.
Yuki Tsunoda - Team Motopark
Yuki Tsunoda - Team Motopark
Net als tijdens de race op zaterdag kon zondag niemand een vuist maken tegen de Japanner. Van bij de start was hij snel weg. Toch kregen we een safety car procedure nadat Tsunoda en Lawson elkaar raakten in Les Combes en zo beiden van de baan gleden. Al maakte dat geen verschil voor Sato, die zonder problemen richting zijn vierde overwinning van het seizoen reed, voor de Oostenrijker Lukas Dunner en de Duitser Julian Hanses.

Billy Monger - Carlin
Billy Monger - Carlin
Een opvallende piloot in de paddock dit weekend was Billy Monger. De Brit verloor 2 jaar geleden zijn beide benen bij een zware crash tijdens een manche van het Brits F4-kampioenschap in Donington Park. Monger gaf zijn droom om te racen niet op en kwam vorig jaar uit voor Carlin in het Brits F3 kampioenschap. Dit jaar maakte hij de overstap naar Euroformula Open, waarbij hij, dankzij een risicovolle gok de tweede race in Pau, al een overwinning op zijn conto mocht zetten. Dit weekend kwam hij jammer genoeg niet verder dan respectievelijk een tiende en twaalfde plaats.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 10 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons