van der Horst

Spa moet sluiten tot 19 november

Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-Francorchamps
Het Circuit de Spa-Francorchamps, waar op dit ogenblik de 24 Hours of Spa aan de gang is, zal vanaf maandag de deuren enkele weken moeten sluiten. De gouverneur van de provincie Luik heeft namelijk besloten dat er vanaf maandag geen activiteiten meer mogen plaatsvinden, op één uitzondering na voor het WK Rallycross en WK Rally. De Belgian Autumn Races, dat in de plaats kwam van de 25 Hours VW Fun Cup en o.a. ook de BGDC en de 14 uur 2pk omvatte, kan op die manier niet doorgaan, maar de manche van het WK Rallycross en de proeven van het WK Rally wel.
Nathalie Maillet, CEO: “Al sinds de start van de pandemie was onze prioriteit het respecteren van de maatregelen, om zo deel te nemen aan de collectieve inspanningen in de strijd tegen Covid-19, en dit in ieders belang. Net zoals andere sectoren worden we geconfronteerd met een onuitgegeven situatie, en al in de maand maart werden er strikte maatregelen genomen. Ik wens van deze gelegenheid ook gebruik te maken om onze klanten, organisatoren en teams te bedanken, net zoals de teams van ons circuit, die ons met hun onvoorwaardelijke steun ten zeerste hebben geholpen om onze activiteiten volgens de heersende maatregelen te laten verlopen. Ook de ordediensten en het zorgpersoneel verdient onze erkenning, net zoals we onze fans willen bedanken voor hun begrip en steun.”

Het medische materiaal waarover het circuit beschikt en dat kan gebruikt worden in de strijd tegen Covid-19 zal vanaf maandag ter beschikking staan van de ziekenhuizen.

Foto: Geert Franquet

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 25 oktober 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons