van der Horst

Spa: Norbert Siedler en Mikaël Grenier winnen race 1 achter safety car

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Tijdens de eerste race van de GT Open waren het Mikaël Grenier en Norbert Siedler die als winnaars onder de geblokte vlag doken. De Emil Frey Lamborghini pakte op 20 minuten van het einde de leiding en gaf deze niet meer af. De strijd om de overige podiumplaatsen leek nog voor opwinding te zorgen in de laatste minuten, totdat de regen als spelbreker optrad, waardoor de wagens achter de safety car eindigden.. Hierdoor eindigde de SPS automotive performance Mercedes van Crestani/Ramos op plaats twee en de Teo Mártin Motorsport McLaren van Kodric/Chaves vervolledigde het podium.
SPS Automotive Performance - Mercedes-AMG GT3
SPS Automotive Performance - Mercedes-AMG GT3
Van bij de start was het Fabrizio Crestani die de forsing voerde en dit volhield tot aan de verplichte pitstop. Daar nam Miguel Ramos het stuur over, maar hij moest na de pitstops de leiding overlaten aan de Imperiale Racing Lamborghini van Adrian Amstutz - die het stuur overnam van Patrick Kujala - vanwege een betere pitstop handicap. Op twintig minuten van het einde van de race kon hij uiteindelijk de leiding overnemen, maar ondertussen was Siedler al komen aansluiten. Vandaar ging het bergaf voor Ramos.

Teo Mártin Motorsport - McLaren 720S
Teo Mártin Motorsport - McLaren 720S
Door een fout in La Source moest Ramos de leiding over laten aan de Emil Frey Racing Lamborghini en niet veel later kreeg hij ook de tweede Lamborghini van het Zwitserse team met Albert Costa aan het stuur achter zich. Deze laatste zette de Mercedes van de Portugees opzij, maar kreeg uiteindelijk de plaats terug. Costa kreeg hierdoor problemen en het was Henrique Chaves die met zijn McLaren profiteerde van de situatie en zo het laagste podiumtrapje innam. Amstutz en Kujala vielen uiteindelijk terug naar plaats vijf, maar zegevieren wel in de Pro-Am klasse, terwijl Davide Roda (Antonelli Motorsport Mercedes) de Am-klasse zonder problemen won.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zaterdag 8 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons