van der Horst

Spa: Stéphane Lémeret en Pierre-Alexandre Jean zegevieren tijdens eerste race

CMR - Alpine A110 GT4
CMR - Alpine A110 GT4
In de eerste race van het Frans GT4-kampioenschap dit weekend was het de Belg Stéphane Lémeret die samen met Pierre-Alexandre Jean de eerste race op zijn naam zette. De CMR Alpine werd van bij de start onder druk gezet door de Generation AMR SuperRacing Aston Martin van gastrijder Matthew George, maar zowel Lémeret als Jean konden zonder problemen de druk weerstaan. George daarentegen moest in de laatste momenten van de race uiteindelijk de Mirage Racing Alpine van Benoit Lison voor laten gaan en moest genoegen nemen met het laagste podiumtrapje.
Safety car neutraliseert race 1 FFSA GT4
Safety car neutraliseert race 1 FFSA GT4
De race zelf werd ontsierd door een zware crash van Rudy Servol. Servol verloor de controle van zijn CMR Alpine op de Raidillon waardoor hij vol in de banden vloog. De wedstrijdleiding neutraliseerde direct de race met een full course caution. Gezien dit gebeurde in de tijdspanne van de verplichte stop, besloten velen de pits binnen te rijden. Hierdoor verloor Jean even de leiding, maar na de herstart duurde het niet lang vooraleer de Fransman het commando terug overnam en zo de vierde overwinning van het seizoen in de wacht sleepte.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FFSA GT Tour op vrijdag 26 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons