van der Horst

Spa: Teo Martín Motorsport McLaren scoren 1-2 tijdens tweede race

Teo Martín Motorsport - McLaren 720S
Teo Martín Motorsport - McLaren 720S
In de tweede race van de GT Open in Spa zijn Fran Rueda en Andrés Saravia met de zege naar huis gegaan. De Teo Martín Motorsport McLaren pakte de leiding over op twintig minuten van het einde van de wedstrijd en gaf die niet meer af. De tweede Pro-McLaren tikte aan als tweede met een achterstand van bijna tien seconden. De SPS Automotive Performance Mercedes van Valentin Pierburg en Tom Onslow-Cole mocht vanop pole starten, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats.
SPS Automotive Performance - Mercedes-AMG GT3
SPS Automotive Performance - Mercedes-AMG GT3
De race begon met een forfait, nadat Giuseppe Cipriani (Antonelli Motorsport Mercedes) in Pouhon zwaar van de baan was gegaan tijdens de kwalificaties. Van bij de start kon polesitter Tom Onslow-Cole al snel een gat slaan op de rest van het veld. Die kloof werd na veertien minuten al teniet gedaan, nadat Luis Silva (Mercedes Sports & You) aan Les Combes de bandenmuur had geraakt. Na de herstart sloeg Onslow-Cole opnieuw een gat en dat zou hij behouden tot de rijderswissel met Valentin Pierburg. Toch kon Pierburg niet lang van de leiding genieten.

Antonelli Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Antonelli Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Op twintig minuten van het einde moest de Duitser een snelle Fran Rueda (McLaren) voorlaten en hij kon later niet verhinderen dat ook Martin Kodric de tweede plaats overnam. In de eindfase moest hij zich nog reppen om niet gegrepen te worden door een groepje wagens met op kop Nicolas Pohler (Lazarus Racing Lamborghini), maar hij hield uiteindelijk een halve seconde over om de derde plaats veilig te stellen. Naast hun algemene podiumplaats, pakten zij ook de overwinning in de Pro Am-klasse. In de Am-klasse werd Davide Roda al in de beginfase rondgetikt in Pouhon, maar hij vocht terug en pakte uiteindelijk de tweede overwinning van dit weekend.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 9 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons