van der Horst

Spa: Teo Martin Motorsport neemt wraak - Podium voor Verdonck en Gillion

Teo Martin Motorsport - McLaren 720 S GT3
Teo Martin Motorsport - McLaren 720 S GT3
Gisteren zagen ze de AF Corse/APM Monaco Ferrari van Louis Prette en Vincent Abril nog tot op één punt naderen, maar vandaag sloegen Henrique Chaves en Miguel Ramos terug. De Teo Martin Motorsport McLaren nam in Spa op 25 minuten van het einde de leiding in de GT Open-race over en gaf deze niet meer af. Achter Ramos werd er nog een duel uitgevochten tussen de TF Sport Aston Martin en de Team Lazarus Bentley en het waren Salih Yoluc en Charlie Eastwood die met de tweede plek gingen lopen, na een straf voor Fabrizio Crestani en Yannick Mettler.
  • Shopa
Het was nochtans Vincent Abril die het veld aanvoerde, maar gezien de Ferrari 100 seconden moest stilstaan in de pits na de zege op zaterdag, ging de overwinning aan hen voorbij en moesten Abril en Prette tevreden zijn met een vierde plek. Hierdoor kon Ramos de leiding in de race overnemen. Hij moest in het begin nog Yoluc dichtbij dulden, maar de Turk verloor tijd bij het dubbelen van de PROsport Racing Aston Martin GT4, waardoor de McLaren zeker was van de zege. Yoluc daarentegen zag Crestani naderen in zijn achteruitkijkspiegel. De Bentley ging zelfs voorbij de Aston Martin en kwam als tweede over de meet, maar omdat Team Lazarus de wagen bijtankte tijdens hun pitstop - iets wat verboden is - kregen zij een tijdstraf van 15 seconden en moesten zij daardoor tevreden zijn met een derde plaats. Met deze uitslag hebben Chaves/Ramos terug 8 punten voorsprong op Prette/Abril, met nog maar één raceweekend te gaan in Barcelona.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
Gisteren liep het allesbehalve goed voor Rodrigue Gillion. Hij belde een hulplijn op in de vorm van Nico Verdonck, die de hele dag continu pendelde tussen Spa-Francorchamps en Circuit Zolder. De Brusselaar reed de beste tijd, maar deze werd geschrapt en hij moest achteraan beginnen, met op de koop toe een nieuwe wagen. Dat deerde Verdonck weinig, want al na 10 minuten lag de PROsport Racing Aston Martin GT4 op kop in zijn klasse. In die positie gaf hij het stuur door aan Gillion, maar de mede-Brusselaar kon niet verhinderen dat zowel de Ombra Racing Porsche GT Cup van Aldo Festante als de Baporo Motorsport Audi R8 LMS GT4 van Manel Cerqueda en Daniel Diaz-Varela hem passeerden. Gezien Gillion genoeg voorsprong had op de overige tegenstanders, was de derde plaats het eindresultaat.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 18 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons