van der Horst

Spa: top 3 gediskwalificeerd - Lanan Racing pakt overwinning en leiding

Lanan Racing - Norma M30 Nissan
Lanan Racing - Norma M30 Nissan
Hoewel Adrien Chila en Nicolas Schats gisteren genoten van hun overwinning met de Graff Norma in Spa-Francorchamps, verdwenen de lachende gezichten tijdens de controle na de race. De wagen werd samen met de tweede en derde in de eindstand - de Nielsen Racing en DKR Engineering Norma's - gediskwalificeerd omwille van... te korte schroeven. Hierdoor krijgt Lanan Racing de overwinning cadeau en krijgt tevens de leiding in de tussenstand in de schoot geworpen.
Motorsport98 - Ligier JS P3 Nissan
Motorsport98 - Ligier JS P3 Nissan
Volgens het FIA-reglement moeten de schroeven die de crashbox vastzetten een minimale lengte van 25 millimeter hebben. Tijdens de controle na de race bleek dat de schroeven van de Graff Norma maar 20 millimeter lang waren, terwijl dat bij de andere twee Norma's zelfs maar 10 millimeter bedroeg. Hierdoor waren de stewards genoodzaakt om de top 3 te diskwalificeren en dat heeft gevolgen voor het klassement.

DKR Engineering verliest de leiding in het kampioenschap aan nieuwe winnaar Lanan Racing en moet nu zeven punten zien goed te maken voor een derde opeenvolgende titel. Ook dankzij die uitsluitingen schuiven Eric de Doncker en Dino Lunardi op naar een tweede plaats, hun beste resultaat in de Michelin Le Mans Cup.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 22 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons