van der Horst

Spa: tweede podium voor John De Wilde en EMG Motorsport Porsche

John De Wilde - EMG Motorsport
John De Wilde - EMG Motorsport
Tijdens de tweede race van GT Cup Open zagen we de EMG Motorsport Porsche's van John De Wilde en Nicolas Vandierendonck/Bas Schouten opnieuw in actie komen, maar alleen John De Wilde kon zijn podium van gisteren herhalen. De Wilde profiteerde van de fouten van zijn tegenstanders en reed richting een mooie tweede plaats algemeen alsook in de Am-klasse. In de achtergrond moest Bas Schouten na de pitstops jacht maken op een tweede podium plek, maar kwam aan de meet + 0.150 sec te kort, al gaat hij en Vandierendonck toch naar huis met de overwinning in de Pro-Am klasse.
  • Circuit Zolder
Glauco Solieri - Antonelli Motorsport Lamborghini
Glauco Solieri - Antonelli Motorsport Lamborghini
Vooraan was het Niki Leutwiler die van op de pole mocht starten en direct de touwtjes in handen nam. Dit hield hij vol tot de verplichte pitstop en waarna hij het gezelschap kreeg van de twee Lamborghini Huracan Super Trofeo's in het veld. Leutwiler probeerde zich vast te klampen aan de leiding, maar ging in de fout in Bruxelles. Hier maakte Rodolfo Toni en Glauco Solieri gebruik van om een gat te slaan. Die laatste kon uiteindelijk de bovenhand nemen op zijn merkgenoot en reed met de Antonelli Motorsport Lamborghini richting de overwinning.

EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
EMG Motorsport - Porsche 991 Cup
Voor de Belgen was het een start met gemengde gevoelens. De Wilde werd in de openingsfase wijd geduwd, maar kon zich nog handhaven achter Vandierendonck die op zijn beurt een slechte beurt maakte op de Raidillon. De Wilde bleef ronde per ronde opschuiven en kon dankzij fouten van zijn naaste tegenstanders opklimmen naar de tweede plaats. Bas Schouten nam het stuur over van Vandierendonck en besloot op jacht te gaan naar een podiumplek. De Nederlander klom vanaf een zevende plek op naar plaats vier en kreeg zicht op het podium. Schouten probeerde alles uit de kast te halen, maar kwam net te kort om het laagste schavot in te palmen.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 9 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons