van der Horst

4H Spa: Vijf Belgen aanwezig in nevenraces

Start 2020 Michelin Le Mans Cup Le Castellet
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Le Castellet
Niet alleen de European Le Mans Series temt het circuit van Spa-Francorchamps volgend weekend, ook de Michelin Le Mans Cup en de Ligier European Series zullen aanwezig zijn. Beide series moeten wel een beetje inboeten wat betreft het aantal deelnemers tegenover de eerste manche. In de Michelin Le Mans Cup komen er namelijk drie wagens minder aan de start, terwijl bij de Ligiers één wagen verstek geeft dit weekend. Wel goed nieuws is dat qua aantal Belgische rijders, net zoals in Le Castellet, de teller op vijf staat in beide kampioenschappen.
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In de Michelin Le Mans Cup blijft het aantal wagens in de LMP3-klasse gelijk aan dat van de manche in Zuid-Frankrijk, maar men verloor wel drie GT3's. Met deze afzeggingen blijven er nog zes Ferrari's over in die klasse, die onderling zullen strijden voor de overwinning. Langs Belgische zijde is het vooral uitkijken naar wat Jean Glorieux zal doen met co-piloot Laurents Hörr. Beiden konden in Frankrijk op het laatste nippertje de overwinning binnenhalen en staan dus als leiders in de puntenstand aan de start. Daarnaast deden onze twee andere Belgen, Eric de Doncker en Tom Cloet, het eveneens goed met ieder een top vijf notering en zij maken kans op een even goed resultaat op Spa.

Milo Racing
Milo Racing
Bij de Ligiers vindt men de grootste wijziging voornamelijk in de JS P4-klasse, waar beide Larbre Competition-wagens niet aanwezig zullen zijn, maar in de plaats een debutant aan de start verschijnt in de vorm van Raw Motorsport. Hierdoor zullen er maar vier wagens in deze klasse starten, maar daarbij wel onze landgenoten Christophe Nivarlet en Kevin Balthazar die uitkomen voor Milo Racing. Beiden lieten mooie dingen zien in Le Castellet met twee podiumplaatsen als resultaat. In de andere klasse - JS P2 - blijft het aantal deelnemers ongewijzigd met elf bolides.

Foto's: Michelin Le Mans Cup - Ligier European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op dinsdag 4 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons