van der Horst

Spanje: Duizend abonnees toegelaten op het circuit voor Grote Prijs van Spanje

Wintertesten F1 2020 Barcelona
Wintertesten F1 2020 Barcelona
Het Circuit heeft een nieuw toegangsprotocol opgesteld dat de aanwezigheid van maximaal duizend mensen op zondag 9 mei op het Circuit de Barcelona-Catalunya omvat, in lijn met de maatregelen die zijn vastgelegd door het Catalaanse autoriteiten. De aanwezige fans zijn mensen die een 'abonnement' op het circuit hebben.
  • St. Paul
De Grote Prijs van Spanje, die komend weekend op Circuit de Barcelona-Catalunya zal plaatsvinden, zal uiteindelijk duizend fans kunnen verwelkomen op 9 mei. Die dag eindigt in Spanje namelijk de alarmstatus op vlak van corona. De aanwezigen zullen circuitleden zijn, die kunnen genieten van de Grand Prix vanaf de hoofdtribune met vaste zitplaatsen. Mondmaskerplicht geldt overal. Enkel in verschillende horecazones mogen de fans rondlopen en eten, drinken of roken. Op de hoofdtribune is dat niet toegelaten.

Enkel leden van Circuit de Barcelona-Catalunya krijgen de kans om de Grand Prix ter plaatse te zien. Aangezien het aantal leden veel hoger is dan duizend, zullen alle die de Grand Prix willen bijwonen, zich moeten registreren om deel te nemen aan een loting. Uit die loting worden duizend circuitleden die aanwezig willen zijn, willekeurig gekozen.

De Formule 1 heeft de beslissing goedgekeurd en waardeert de steun van Circuit de Barcelona-Catalunya.
 
Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op dinsdag 4 mei 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons