van der Horst

Spanje: Felipe Drugovich pakt tweede winst in sprintrace

Felipe Drugovich - MP Motorsport
Felipe Drugovich - MP Motorsport
Tijdens de sprintrace in aanloop van de Spaanse Grand Prix was het Felipe Drugovich die net zoals in Silverstone de sprintrace won. Hierdoor bezorgt de Braziliaan MP Motorsport een tweede overwinning op één weekend nadat het ook al de feature race won met Nobuharu Matsushita. Iets waar Drugovich niet echt blij mee was, zo verklaarde hij achteraf.
  • Skylimit Events
Start 2020 Formula 2 Sprint Race Spanje
Start 2020 Formula 2 Sprint Race Spanje
Terwijl bij de race op zaterdag alle aandacht ging naar Matsushita, kon Drugovich nooit meedingen naar de overwinning. Hij wilde zijn punt maken tijdens de sprintrace en met succes. Na de eerste bocht lag hij al eerste en hij bleef heel de race vooraan. Aan de meet had hij respectievelijk 9 en 10 seconden voorsprong op Luca Ghiotto (HiTech GP) en Mick Schumacher (Prema Racing). Kampioenschapsleider Callum Illot (Uni-Virtuosi) eindigde op een achtste plaats, terwijl zijn naaste belager Robert Schwartzman (Prema Racing) niet verder dan een 13de plaats kwam.

Ook was er één wagen minder aan de start verschenen op zondag. Sean Gelael (DAMS) hield zaterdag halt nadat hij na een aanrijding even de lucht in ging met zijn wagen en hard landde. Het medisch personeel kwam ter hulp en liet hem overbrengen naar het ziekenhuis. Daar volgde het verdict dat hij een wervel gebroken zou hebben. Het is nog niet zeker of hij terug aan de start zal verschijnen eind deze maand, wanneer de karavaan halt houdt in Spa-Francorchamps.

Foto's: Formula 2  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons