van der Horst

Spanje: Nobuharu Matsushita pakt onwaarschijnlijke overwinning

Nobuharu Matsushita
Nobuharu Matsushita
Wat een gemakkelijke overwinning voor Callum Illot (Uni-Virtuosi) moest worden, draaide even anders uit tijdens de Feature race in Barcelona. Niet de Brit, maar Nobuharu Matsushita (MP Motorsport) won de race nadat hij gestart vanaf een 18de plaats kon profiteren van een aantal safety car periodes in de laatste ronden. De Japanner bleef aan de meet Robert Schwartzman (Prema Racing) en Guangyou Zhou (Uni-Virtuosi) net voor.
Start 2020 Formula 2 Feature Race Spanje
Start 2020 Formula 2 Feature Race Spanje
Nochtans lag Illot comfortabel aan de leiding na de openingsfase. Al van bij de eerste pitstops kon hij Schwartzman verschalken en leek het gewoon uitrijden naar de finish voor de Brit. Een safety car procedure op 12 ronden van het einde van de race besliste daar echter anders over. Illo besloot om nog eens de pits op te zoeken voor zachte rubbers, tegelijkertijd overigens met Matsushita. Terwijl Illot niet voorbij een tegenstander voor hem geraakte, snelde Matsushita hem voorbij. Door nog een tweede safety car procedure, waarbij die een ronde voor het einde binnenkwam, verloor Illot nog meer plaatsen en moest genoegen nemen met plaats vijf, net achter Yuki Tsunoda (Carlin).

In de tussenstand ligt Illot nog voor op Schwartzman, al is het verschil nu nog maar 13 punten. Grootste verliezer is Christian Lundgaard (ART Grand Prix). De Deen eindigde elfde en blijft nog op de derde plaats staan, maar moet al een gat goedmaken van 33 punten.

Foto's: Formula 2



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons