van der Horst

St. Paul Raceteam kijkt positief terug naar 24H2CV/C1

St. Paul Raceteam - Citroën C1 24H2CV/C1
St. Paul Raceteam - Citroën C1 24H2CV/C1
Ondanks het feit dat de editie 2022 van de 24H2CV/C1 tijdens een schitterende nazomer werd verreden, was de wedstrijd rijk aan incidenten. Dat belette de #70 CGS-racingteam niet om voor de derde keer deze etmaalrace op het einde van het seizoen te winnen met Christophe Hooreman, David Dermont, Stéphane Perrin en Mathieu Detry. Wat de C1 betreft, daar rekende de #228 Gaban Motorsport van Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens eindelijk af met zijn zwarte beest en pakte de zege na drie zilveren medailles. Tussen het grof geschut van bekende en minder bekende piloten en de mix van supersnelle geiten en C1’s vonden we ook twee wagens terug van St. Paul Raceteam met een battle tussen de junioren en de senioren.
St. Paul Raceteam - Citroën C1 24H2CV/C1
St. Paul Raceteam - Citroën C1 24H2CV/C1
De familie Kuijl heeft reeds een schitterend seizoen achter de rug met drie Belgische titels in de Belcar Historic Cup powered by St. Paul. Vader Dieter en zonen Wim & Tim werden met hun Fords Capri en BMW E36 Belgisch kampioen in hun respectievelijke platform 1, 2 & 4 terwijl schoonzoon Sam Verheggen een podiumplaats pakte in zijn klasse binnen platform 3 met zijn Mercedes 190 evo2 AMG. Als afsluiter van het seizoen liet het St. Paul Raceteam zich verleiden om met twee teams in te schrijven voor de 24H2CV/C1. Een mix van Citroën 2CV’s en C1’s of afgeleide prototypes. Het St. Paul Raceteam huurde via Team Lagrange twee wagens inclusief meccano’s. Een ‘Arrive and drive’ dus voor de twee teams binnen het St Paul Raceteam.

“Puur voor de fun, om nieuwe ervaring op te doen en race-uren te verorberen,” aldus Dieter Kuijl.

De twee teams werden ingedeeld in de jonge en iets oudere generatie met twee kwartetten.
De broers Tim en Wim Kuijl en schoonbroer Sam Verheggen, aangevuld met hoofdmecanicien Tim De Vos. Deze laatste is niet aan zijn proefstuk toe en heeft ondermeer ervaring in de Tourenwagen Legenden met een Nissan Skyline R32 GT-R.
Dit junior-kwartet moest het opnemen tegen een sterk veld van niet minder dan 59 Citroëns C1 en 41 2CV waarvan het merendeel van de opgefokte 2CV’s sneller is dan de C1 cupversie.

St. Paul Raceteam - Citroën C1 24H2CV/C1
St. Paul Raceteam - Citroën C1 24H2CV/C1
Daarbij ook de derde Citroën C1 binnen het team van Lagrange voor het zogenoemde senior-team Dieter Kuijl, Anthony Vonk, Audrey Van Ham en Bob Compiet. Dieter, Anthony en Audrey kennen we van de Belcar Historic Cup terwijl Bob een vriend is van de familie. Het voltallige team onder supervisie van Michel Lefebre beleefde een schitterend weekend en alle wagens stonden na de race aan de aankomst op een 27ste, 28ste en 31ste plaats. Vooral de wagen Lagrange 2 met Tim, Tim, Wim en Sam waren gezien de chrono’s onderweg naar een podiumplaats, maar na een misschakeling ging de motor naar de eeuwige jachtvelden en verloren ze een pak tijd tijdens het inbouwen van een andere krachtbron.

Dieter Kuijl - Ford Capri 2600RS Weslake
Dieter Kuijl - Ford Capri 2600RS Weslake
“Iedereen was in de wolken voor, tijdens en na de race,” gaat Dieter Kuijl verder. “Het was een stap in het onbekende en bij iedereen was er een vorm van voldoening. Een pluim ook voor het team dat de drie wagens bijstond en de sfeer zat er goed in. Voor herhaling vatbaar? Misschien wel, we zien wel. Dergelijke wedstrijden zijn goed voor het moraal en de vriendschap. Een beleving voor de ganse familie. Het is altijd plezant als je moet opboksen tegen piloten met identiek materiaal die wel meer ervaring hebben met dergelijke wagens. Net zoals wij meer ervaring hebben met historische wagens. Maar het is zeker niet de bedoeling om de lijn door te trekken naar bvb de 24 Hours of Zolder. De factor fun is voor mij toch wel heel belangrijk in dit verhaal.  

Foto's: Geert Franquet / Belcar Historic CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op zaterdag 5 november 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons