van der Horst

Stevens Motorsport pakt opnieuw volle puntenbuit in Assen!

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Op de Cathedral of Speed – de bijnaam van het beroemde TT Circuit in Assen – kwam het Belcar Endurance Championship 2019 afgelopen weekend ten einde. Jochen Stevens en Laurent Vandervelde hadden slechts één doel voor ogen: het seizoen mooi afsluiten en dat deden de Stevens Motorsport-youngsters met verve. Ze sluiten hun debuutseizoen in de nationale autosport af met vijf podia – waaronder twee zeges en driemaal de maximale puntenscore - op zes meetings en de bronzen medaille in de einstand van de Belcar 5 klasse.
  • Dreamdrive
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
“Voor de start van de race wisten we dat we eigenlijk geen kans meer maakten op de titel, als onze concurrenten van pech gespaard bleven. Ons doel was dus opnieuw een podium pakken, iets waarin we elke race dit seizoen gelukt zijn – behalve de races waarbij we een crash of mechanisch probleem kenden”, vertelt Jochen Stevens aan het podium. “We waren dit weekend met voorsprong de snelste BMW M235i en pakten dus opnieuw de meeste punten in onze klasse. De zege moesten we echter laten aan een gastwagen, weliswaar een BMW die veel sneller was dan ons exemplaar. We mogen echter tevreden zijn over onze snelheid, want onze snelste ronde in de race was maar liefst 2 seconden beter dan deze van de andere identieke wagens in onze klasse, een eeuwigheid! Dat verschil was er trouwens het ganse weekend, want ook bij de kwalificaties staken Laurent en ik er met kop en schouders bovenuit. Dat sterkt ons in de overtuiging dat we het bij ons maiden seizoen niet slecht hebben gedaan!”

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Ook Laurent Vandervelde toonde zich tevreden. “Kijk, autosport is een mechanische sport en om kampioen te worden, heb je ook een tikkeltje geluk nodig. We hebben dit jaar weinig fouten gemaakt, ondanks dat alles nieuw was voor ons. Zonder het technisch probleem in Spa of die jammere crash bij de 24 Hours of Zolder, waarin wij overigens geen blaam troffen, hadden we waarschijnlijk de titel gepakt. Als je echter een blik werpt op de resultaten van dit seizoen, kan je echter niet anders stellen dan dat we een knap parcours hebben afgelegd waarbij we het maximale eruit gehaald hebben. Op Spa en de 24H Zolder na, stonden we iedere race op het podium en dat in een klasse waarin we moesten opboksen tegen identieke wagens en bolides die veel sneller waren dan de onze. We hebben gestreden voor elke seconde, enorm veel geleerd en ons visitekaartje afgegeven in het Belgische Kampioenschap uithoudingsracen. In de eindstand prijken we op een derde plaats, op slechts 10,5 punten van de kampioen, wetende dat er per meeting 27 punten te verdelen zijn. De wagens voor ons in de rangschikking bleven echter bij elke meeting gespaard van pech en pakten telkens punten; daar maakten ze het verschil. Ik denk echter dat we fier mogen zijn op wat we als jong team collectief bereikt hebben!”

Persbericht Stevens MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 21 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons