van der Horst

Stienes Longin: "Op alle vlakken getracht te verbeteren"

Stienes Longin - Steffi Volders
Stienes Longin - Steffi Volders
In een gesprek met Autosport.be in oktober vorig jaar, gaf regerend Junior-kampioen in de NASCAR Whelen Euro, Stienes Longin, aan dat hij tijdens de winterperiode wilde werken om het gat met de top in de Elite 1 series van het EK NASCAR te verkleinen. Het team PK Carsport keek zichzelf tijdens de wintermaanden in de spiegel om verbeterpunten te identificeren, maar ook Stienes Longin timmerde onder begeleiding hard aan de weg om in 2018 sterker aan de dag te komen.
  • Prospeed Competition
Stienes Longin
Stienes Longin
"Ik denk niet dat ik ooit beter voorbereid naar de start van een nieuw seizoen heb toegeleefd", vertelt Stienes Longin breedlachend aan Autosport.be. "In samenwerking met mijn vader heb ik deze winter gewerkt aan alle punten waarop we nog konden verbeteren. Mijn vader beschikt over een pak ervaring, hij racet zelf al ongeveer een kwart eeuw met wagens, en was dus een uitgelezen persoon om vorig jaar dingen op te pikken waaraan we tijdens de winterperiode konden sleutelen. Ik voel me goed in mijn vel en ik popel om terug te kunnen racen. Ik hoop af en toe een podium te kunnen claimen, misschien zelfs als alles meezit een overwinning, maar besef dat je ook een portie geluk nodig hebt."

Bert Longin - Stienes Longin
Bert Longin - Stienes Longin
"Autoracen is meer dan alleen plaatsnemen in een racewagen, gas geven en aan het stuur draaien", valt vader Bert zijn gelauwerde zoon bij. "Je moet vooral fris in de wagen kunnen zitten, zowel op fysiek als mentaal vlak. We hebben daarom in samenspraak met experten een programma uitgestippeld waarbij Stienes op meerdere vlakken werd begeleid. Zijn voeding werd herbekeken, zijn fysieke trainingsprogramma's en zijn mental training. Ik denk niet dat er in de autosport, buiten de Formule 1 en het wereldkampioenschap rally, een betere voorbereiding bestaat. De ondersteuning die Stienes gehad heeft deze winter, moet hem toelaten alweer een stapje vooruit te zetten in het NASCAR-veld. Dat zal nodig zijn, want de competitie beloofd stevig te worden dit jaar. Ik zal echter bij alle wedstrijden aanwezig zijn en ga het niet nalaten om mijn ervaring aan te wenden...", besluit de Vlaams-Brabander vastbesloten.

Lees ook: American Festival: Stienes Longin: "Derde titel op rij is ongeloofelijk"

Foto's: Ronald Janssens, Niels Vaeck & NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 10 april 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons