van der Horst

Stoffel Vandoorne in het WEC en Asian Le Mans Series met Jota Sport

Jota Sport - Oreca 07 Gibson
Jota Sport - Oreca 07 Gibson
Autohebdo bracht vandaag als eerste het nieuws naar buiten dat Stoffel Vandoorne wordt ingezet in het WEC. Jota Sport, een van de meest gelauwerde teams in de LM P2 klasse, vat dit jaar het WEC aan met een toptrio piloten. Het team brengt een Oreca 07 aan de start met als rijders Sean Gelael, Tom Blomqvist en Stoffel Vandoorne. Ondertussen werd het nieuws door Jota Sport bevestigd.
SMP Racing - BR1 Engineering AER
SMP Racing - BR1 Engineering AER
Stoffel Vandoorne liet eerder al weten dat hij een terugkeer naar het WEC ambieert, maar de deelname met een LM P2 bolide komt toch enigszins als een verrassing. Vandoorne reed in 2019 al verscheidene wedstrijden van het WEC op een BR1 van SMP Racing en eindigde dat jaar op de derde plaats in de 24 uren van Le Mans. Sean Gelael reed zes seizoenen in de GP2 en formule 2 maar richt zich nu volledig op het enduranceracen. Tom Blomqvist is de zoon van Stig en we kennen hem vooral van zijn deelname aan het DTM met BMW. Voor dat merk kwam hij ook uit in GT races en de formule E. Verleden jaar reed hij de 24 Heures du Mans op een Ferrari 488 GTE. Het trio komt ook nog in actie in de Asian Le Mans Series. Dit kampioenschap beperkt zich dit jaar tot twee weekends met ieder twee races, allen op het circuit van Abu Dhabi.

Stoffel Vandoorne: “Het is goed nieuws dat ik dit WEC programma kan combineren met mijn Formule E activiteiten, zo ik kijk er naar uit. Voor Jota Sport rijden is fantastisch want het betreft een goed en gerespecteerd team en dat in een super- competitieve omgeving, iets waar ik altijd bij betrokken wou worden. Dat dan nog te doen samen met Sean and Tom, twee van mijn beste racevrienden, maakt het alleen nog beter.”

Foto's: Good Year & Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 7 januari 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons